Istarska kreditna banka darivala djecu Dječjeg doma

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Istarska kreditna banka Umag d. d. donirala je danas u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana djecu Dječjeg doma Pula, i to čekom od 12 tisuća kuna koji je ravnateljici Davorki Belošević uručio Valter Orbanić, direktor Poslovnog centra Pula-Rijeka-Labin.

- U ovo predblagdansko vrijeme darivanja, kada smo svi u mislima s našim najdražima, moramo se prisjetiti i onih koji nemaju tu sreću da božićne i novogodišnje blagdane provedu u toplini vlastitog doma sa svojom obitelji. Stoga je Istarska kreditna banka Umag odlučila je donirati sredstva u visini od 12.000 kuna za potrebe djece smještene u pulskom Dječjem domu, rekao je Orbanić te dodao da se nada da će ovom donacijom pomoći vrijednim djelatnicima Doma da svojim štićenicima dočaraju svu toplinu doživljaja Božića i novogodišnjih blagdana te da ih veselo proslave u okruženju svoje velike obitelji.

Kako doznajemo od ravnateljice Belošević, ček će se upotrijebiti da bi se adaptiralo dječje igralište u sklopu Doma da bi djeca ljepše provodila slobodno vrijeme. Inače, kako veli, djeci u Domu uvijek nedostaje higijenskih potrepština, sredstava za slobodne aktivnosti, u sobama bi im dobrodošla koja glazbena linija te informatička oprema. (B. PETROVIĆ)

Poklon-paketi MUP-a štićenicima Dječjeg doma

Predstavnici Općeg sindikata MUP-a predali su danas u Dječjem domu Pula donaciju koju su za korisnike prikupili djelatnici Policijske uprave istarske. U košarama i poklon-paketima, koje su policijski djelatnici odnijeli pod okićeni bor u Domu, našli su se slatkiši, odjeća i higijenske potrepštine, neophodno potrebni korisnicima, kojih ima pedesetak, u dobi od tri do 21 godinu te žive u stalnom tjednom smještaju, poludnevnom boravku i stambenoj zajednici.

- Djeca su dobila ono što su željela i što im je potrebno. Mi policajci ne poduzimamo samo represivne mjere, nego i darujemo, a predstavnici Općeg sindikata MUP-a kontaktirali su ravnateljicu Doma koja im je rekla kakva im je donacija potrebna, rekla je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

Uz druge djelatnike MUP-a, darove su donijeli i predsjednik Sindikata Siniša Mihelić te načelnik PU istarske Dragutin Cestar. Istaknuli su da su se ovoj humanitarnoj akciji, u kojoj su prikupljene potrebne stvari i novac, uz brojne djelatnike MUP-a pridružili i djelatnici izvan policije te je svatko nešto donirao.    

Donatorima, s kojima surađuju i tijekom godine, zahvalili su se ravnateljica Dječjeg doma Davorka Belošević sa suradnicima te dvojica malih korisnika koji su radoznalo otvorili prve pakete.

Dom skrbi o djeci izvan vlastite obitelji, o djeci koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, djeci i mlađim punoljetnim osobama kada je to iz drugih razloga u njihovom interesu te djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti privremeno brinuti o njima zbog neriješenog stambenog pitanja, bolesti i sličnih nesretnih okolnosti. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter