Istanbul: Četvero mrtvih i 20 ranjenih u samoubilačkom napadu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četiri osobe ubijene su, a 20 ih je ozlijeđeno u samoubilačkom napadu na središnju trgovačku četvrt u najvećem turskome gradu Istanbulu u subotu, izjavio je lokalni guverner Vasip Sahin.

"Riječ je o samoubilačkom napadu, terorističkom napadu", rekao je Sahin novinarima dodajući da je poginuo i napadač, prenosi agencija France Presse. Po njegovim riječima, od 20 ozlijeđenih, tri su osobe u teškom stanju.

On je opovrgnuo glasine da su na još nekim lokacijama u Istanbulu izvršeni napadi rekavši da su ta izvješća lažna, prenio je turski CNN.

Istanbulski napadač planirao je napad na lokaciji na kojoj je bilo više ljudi i to u drugo vrijeme, ali ga je u tome spriječila policija pa je "zbog straha" odmah detonirao eksploziv, rekao je jedan visoki dužnosnik. Također je kazao da prema preliminarnim rezultatima istrage postoje naznake da iza napada stoji Radnička stranka Kurdistana (PKK) ili s njom povezana skupina.

Turski ministar zdravstva objavio je kako je u napadu ozlijeđeno ukupno 12 stranaca. Turska novinska agencija Dogan je izvijestila da su među ozlijeđenima tri izraelska građana. Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Emmanuel Nahshon je potvrdio da su među ozlijeđenima izraelski građani, ali nije mogao reći koliko ih je.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu izjavio je nakon napada da će se borba Turske protiv terorizma nastaviti punom snagom.

Napad u Istanbulu izvršen je u ulici Istiklal, tri kilometra dugačkoj pješačkoj zoni koju u dane vikenda posjeti tri milijuna ljudi. Puna je trgovina, restorana, kina, umjetničkih galerija, kafića i pubova. (H)


Podijeli: Facebook Twiter