Ispunjen Circolo zabavljale brojne društvene igre

Circolo su cijeloga dana pohodili brojni zaljubljenici u društvene igre
Circolo su cijeloga dana pohodili brojni zaljubljenici u društvene igre

Treći Dan društvenih igara u Puli u subotu je u Circolu okupio ljubitelje modernih društvenih igara. Stotinjak posjetitelja je tijekom dana posjetilo događaj koji, u organizaciji udruge Zaigrana Koza iz Pule, kao cilj ima popularizaciju igranja društvenih igara. Čini se kako članovima pulske udruge to i uspijeva s obzirom na to što je odaziv zainteresiranih igrača bio vrlo dobar.

Mogli su se tako na događaju vidjeti mlađi igrači školske dobi koji su se uz vodstvo članova Zaigrane Koze zabavljali s nešto jednostavnijim igrama, ali i stariji posjetitelji koji su svoje igračke vještine pokazivali u ozbiljnijim igrama. Kako bi se za svakog posjetitelja našla igra po volji, organizatori su uz pomoć udruge Igranje iz Zagreba ponudili preko 80 igara raznih težina i žanrova.

Prema riječima Matije Pilepića, jednog od organizatora događaja, udruga Zaigrana Koza u planu do kraja godine ima organizaciju još nekoliko sličnih događaja.

- Ove godine smo, uz drugi i treći Dan društvenih igara, organizirali i dva manja događaja, Međunarodni dan društvenih igara u Dnevnom boravku Rojca i Dan Zvjezdanih ratova u prostoru naše Udruge u Rojcu. Vrlo dobra posjeta na prijašnjim eventima nam je pokazala da interes za društvene igre postoji i zato nećemo stati na ovome. U planu je do kraja ove godine organizirati još nekoliko tematskih događaja kako bi ljude što više približili modernim društvenim igrama, rekao je Pilepić.

U Circolu su svi posjetitelji mogli sudjelovati i u nagradnom kvizu fantasy i znanstveno-fantastične tematike, a nagradni fond se sastojao od tri društvene igre. Inače, 3. Dan društvenih igara je organiziran u suradnji s udrugom Igranje iz Zagreba i Zajednicom Talijana Grada Pule te uz pomoć tvrtki Infobip, Istra Val Max i Carta Magica koje su sponzorirale događaj. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter