Ispuni mi želju i vrati mi osmijeh na lice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska Portarata bila je danas najbolje mjesto za provesti ugodno subotnje prijepodne. Tamo je Zaklada "Hrvatska za djecu" održala promociju slikovnice naziva "Učini mali korak velikim", kojom se do kraja ove godine nastoji ispuniti tisuću konkretnih želja potrebite djece, one koja nemaju prilike živjeti sretna djetinjstva poput svojih vršnjaka. Promociju slikovnice svojim su zabavnim nastupima uveličala djeca iz pulskih plesnih skupina i zbora Zaro.

- Riječ je o specifičnoj slikovnici namijenjenoj odraslima, a sadrži želje djece bez adekvatne roditeljske skrbi ili djece s poteškoćama u razvoju. Nakon Zadra, Splita, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Slavonskog Broda, danas smo u posjeti Puli, a čekaju nas još i Vukovar, te Zagreb, u kojem planiramo veliko druženje u samoj završnici ovog projekta i to na Međunarodni dan djece, 20. studenog 2017. Svako je dijete nacrtalo svoju želju, u ovom slučaju riječ je o 50 djece s područja Istarske županije, te svaki zainteresirani građanin može besplatno preuzeti slikovnicu i unutra pronaći upute na koji način barem jednom djetetu ispuniti želju i vratiti mu osmijeh na lice, jer je sreća svakog djeteta neprocjenjiva, rekla nam je Ivana Kristić Buntić, upraviteljica Zaklade "Hrvatska za djecu".

Slikovnice su napravljene za djecu iz sedam hrvatskih gradova, a ponekad su njihove želje toliko skromne ili zaista neophodne da stegnu srce. Dok neka djeca žele samo jednu igračku ili čokoladu, druga si žele patike ili mobitel. Ovoj su se akciji odazvali i Valter Flego, istarski župan, i gradonačelnik Boris Miletić koji su se već odlučili kojoj će djeci ispuniti želju, u čemu su im se pridružili i drugi djelatnici Grada Pule.

Zakladu je 2008. godine osnovala Republika Hrvatska s ciljem da pomažu djeci Hrvatske kojoj je potrebna podrška u ostvarenju kvalitetnijeg i sadržajnijeg odrastanja i vizijom da se razvije u snažnu instituciju prepoznatljivog identiteta i karaktera koja empatijom, stručnošću i inovativnošću aktivno doprinosi kvalitetnijem odrastanju djece u Hrvatskoj. Zaklada u svom redovnom radu pomaže obiteljima čiji kućni budžet ne prelazi 2660 kuna po članu obitelji, a takvih je, kaže nam Kristić Buntić, jako puno. (P. SOFTIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter