Ispumpavanje naplatio 150 eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Djelatnik 'Bišova' koji mi se predstavio kao Ante iz Sinja mom je susjedu naplatio 150 eura za ispumpavanje vode brodskom pumpom iz poplavljenog podruma u Valbandonu", obavjestio nas je lijecnik dr. Dragan Vujovic koji se obratio našoj redakciji želeci, kako je rekao, upozoriti na ljude koji elementarnu nepogodu koriste da bi izvukli materijalnu korist.

Naime, Vujovicu je izvjesni Ante ponudio da ce brodskom pumpom s "Bišova" isprazniti vodu iz podruma njegovog susjeda koji ima vikendicu u Maloj Vali, dok ovaj ne stigne iz Ljubljane gdje živi.

- Taj gospodin mi je rekao da ce brodskom pumpom brže ispumpati vodu jer je vec i tako praznio jedan podrum u blizini. U kuci je zbog poplave nestalo struje, a u susjedovom podrumu bilo je više od sto kubika vode. Zvao sam i vatrogasce, no oni nisu stigli doci jer su imali previše intervencija pa sam pristao, kazao nam je Vujovic. Tijekom ispumpavanja susjed iz Ljubljane je stigao je, a Vujovic je pak morao službeno otici.

- Kad sam se vratio, susjed mi je rekao da je platio covjeku 150 eura za oko dva sata rada, jer je mislio da sam se tako s njim dogovorio. Kad sam ga pitao o cemu se radi, Ante mi je samo rekao: "Što ja tu mogu, moj rad nije mukte".

Koristio je sredstvo rada s broda i smatram da je bezobrazno ovako zaradivati na ljudskoj nevolji. Obavijestio sam policiju jer nije izdao racun. Rekli su mi da se radi o protupravnoj naplati, no nisu izašli na teren jer ga je trebao prijaviti moj susjed, koji to nije želio, rekao nam je Vujovic koji je odmah pokušao stupiti u kontakt i s Linijskom nacionalnom plovidbom u Splitu, no nije ih uspio dobiti telefonom.

Mate Vitaljic, direktor Linijske nacionalne plovidbe, koja ima koncesiju za brod "Bišovo", o slucaju je doznao tek od nas. Nakon što je ispitao što se zapravo dogodilo, kazao nam je da se radi o djelatniku s "Bišova" Anti Glavinovicu kojem je zapovjednik broda dozvolio da posudi brodsku pumpu jer ovaj u Valbandonu ima rodake kojima treba ispumpati vodu iz kuce.

- Odmah sam Glavinovicu naložio da vrati 150 eura koje je naplatio susjedu za ispumpavanje. Pumpu nije koristio u skladu s ovlaštenjem jer zapovjednik nije znao da je naplatio svoju uslugu. Uz to ce dobit i otkaz jer je okaljao ugled firme. Ništa se s broda ne smije koristiti bez odobrenja, a ako se i koristi, ne smije se naplatiti. Ispricavam se oštecenom u ime kompanije, izjavio je Vitaljic.

Komentar smo zatražili i od Glavinovica, koji nam je potvrdio da je uzeo 150 eura za ispumpavanje podruma susjeda svoje rodakinje. To je, navodno, od njega tražio susjed iz Slovenije, a dodao je da, iako je pumpa tvrtkina, naplacivanje s njom nema veze jer je on sam odlucio da ce uzeti taj novac.


Podijeli: Facebook Twiter