Ispricajte pricu o Kamovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obilježavajuci stotu obljetnicu smrti Janka Polica Kamova projektom "Kamov ukratko", Gradska knjižnica Rijeka i nakladnicka tvrtka Mentor iz Zagreba raspisali su književni natjecaj za kratku pricu nadahnutu životom ili književnim djelom ovoga pisca.

Na natjecaj se primaju price duljine od osam do 15 kartica, a treba ih, potpisane šifrom, slati u tri isprintana primjerka i s elektronickom verzijom na CD-u uz zatvorenu omotnicu s podacima o autoru, na adresu Gradska knjižnica Rijeka (za natjecaj "Kamov ukratko"), Matije Gupca 23, 51000 Rijeka.

Price moraju biti neobjavljene, jedan autor može poslati samo jedan rad, a rok za slanje prica je 30. travnja. Price mogu biti napisane na hrvatskom standardnom jeziku, u žargonu ili na dijalektu.

Strucni žiri ce odabrati deset najboljih prica koje ce biti objavljene u zajednickoj zbirci, a svaka ce biti i nagradena s po 700 kuna. Rezultati natjecaja odnosno popis nagradenih prica i njihovih autora, objavit ce se 1. srpnja na web-stranici Gradske knjižnice Rijeka.


Podijeli: Facebook Twiter