Ispred stadiona privedeno deset navijača

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Jučer je od 19 do 21 sat na stadionu Aldo Drosina' u Puli odigrana nogometna utakmica 1. HNL lige između NK Istra 1961 i NK Rijeka'. Utakmicu je pratilo oko 2.500 posjetitelja, od kojih oko 400 gostujućih navijača i oko 150 domaćih navijača.

Neposredno prije, za vrijeme i nakon utakmice u gradu nisu zabilježeni sukobi navijača, a zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici poduzeli su mjere protiv deset osoba, izvijestila je PU istarska. Osam navijača preventivno je zadržano zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju, i to 59-godišnjak iz Medulina te sedmero gostujućih navijača: dvojica 31-godišnjaka, 26-godišnjak, 24-godišnjak, 26-godišnjakinja i dvije maloljetnice. Osim što je pokušala ući na stadion u alkoholiziranom stanju, 26-godišnjakinja iz Rijeke je vrijeđala policijske službenike te su nad njom uporabljena sredstva prisile.

Policijski službenici preventivno su zadržali i 25-godišnjaka iz Pule, koji je na stadion pokušao unijeti manju količinu marihuane, a postupali su i prema 25-godišnjaku iz Rijeke, zbog pokušaja unošenja transparenata, zastava ili drugih stvari, kojima se poziva na nasilje ili mržnju te zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.

Protiv svih osoba podnose se odgovarajući optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu u Puli. Iako su policijski službenici prilikom pregleda tribina pronašli dvije baklje, za vrijeme nogometne utakmice navijači su na sjevernoj i južnoj tribini zapalili pirotehnička sredstva te policija nastoji utvrditi identitet odgovornih osoba. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter