Ispred osnovne škole se više neće moći parkirati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Prvotno su postavljena dva stupića kod Pošte, a potom su postavljeni usporivači prometa u ulici Sv. Katarine. Na otoku ispred Lože više nije dozvoljeno parkiranje. Trenutno je ograđen čunjevima, no slijedi trajno rješenje, postavljanje gumenih stupića. Prometni redari intenzivno pokrivaju tri lokacije u gradu, a slijedeće godine dobit će još jednog kolegu jer vježbenik koji je u gradu uskoro odlazi na edukaciju. Ove godine svakako su postrožili kontrolu nepropisnog parkiranja u trgu u Starom gradu. Uz sva ponuđena rješenje i dalje smo svjedoci nesavjesnog ponašanja vozača, na što je posebno na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Labina upozorila vijećnica Neel Rocco.

Grad predlaže usporivače prometa

- Samo dan nakon postavljanja usporivača u ulici Sv. Katarine, vozač koji je vozio slalom među usporivačima, skrivio je prometnu nesreću, kazala je Rocco.

Zanima ju da li se mogu usporivači postaviti paralelno, jedan do drugoga, u obje prometne trake. Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Donald Blašković, pojasnio je da Grad ne određuje gdje i kako će se postaviti usporivači, već samo daje prijedlog nadležnim tijelima, Ministarstvu unutarnjih poslova i Županijskoj upravi za ceste.

- Logično je da su usporivači samo u traci u kojoj se kreće vozilo, no nakon postavljanja uvidjeli smo nesavjesno ponašanje vozača. Dat ćemo prijedlog nadležnim institucijama za postavljanje paralelnog usporivača, pa ćemo vidjeti što će odgovoriti, poručio je pročelnik. (I. AHMIĆEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter