Ispred casina Zephyr izrešetan automobil

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pucnjavi koja se u petak oko 22 sata dogodila ispred ulaza na parkiralište casina Zephyr u Plovaniji nasrecu nitko nije ozlijeden. Kako saznajemo od glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic Jukopila, u pucnjavi je oštecena staklena stjenka casina, te jedan automobil.

Iako to službeno nismo mogli potvrditi navodno se pucalo dok su iz casina prema svojim automobilima izlazili Gjin Zallaj (48) iz Umaga i Danijel Cibaric (33) iz Portoroža, stari znanci policije i pravosuda. Izrešetan je automobil "mercedes" i to tik ispred ulaza na parkiralište casina.

O obracunu svjedoce policijski tragovi na asfaltu, ali i ošteceno staklo casina. Navodno je ispucano više metaka. Policija traga za pociniteljem, rekla je Rogic Jukopila. Cibaric je s još cetvoricom bio optužen za ucjenu slovenskog tajkuna Rajka Hrvatica (53).

Do Gjina Zallaja nismo uspjeli doci. U telefonskom razgovoru osoba koja se predstavila kao njegova kcerka rekla nam je da je njezin otac rekao da ne želi davati izjave. Podsjetili smo da je jedan dnevni list njegovu izjavu ipak objavio na internet stranicama, no ona je, zacudo, još jednom opovrgla da je Zallaj davao ikakve izjave.

Djelatnici casina u subotu nam nisu htjeli davati izjave. Tek smo "na kapaljku" uspjeli saznati da pucnjava nema veze s njihovim objektom, jer kako oni tvrde, sve se odvijalo na cesti ispred Zephyra. Neslužbeno smo pak saznali da je jedan metak probio staklo casina u cijoj se unutrašnjosti u petak navecer nalazilo barem tridesetak gostiju, pa je stoga prava sreca da nitko nije stradao.

Djelatnica obližnjeg kafica, koji je smješten tik do benzinske postaje, rekla nam je da je nešto prije 22 sata cula pucnjavu, i to barem tri ili cetiri hica. Kaže da nije ništa uspjela vidjeti jer je na benzinskoj baš u tom trenutku bio kamion koji joj je zaklanjao pogled. O velikom broju policajaca ispred kafica u petak navecer svjedocili su brojni lokalni žitelji, ali i putnici u prolazu koji su se kretali prema obližnjim granicnim prijelazima Kaštel i Plovanija.


Podijeli: Facebook Twiter