Ispracaj ljeta na prepunim ulicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peta Pulska noc - ulicama našeg grada, pucka fešta kojom se simbolicno ispratilo ljeto, još je jednom pokazala koliko Puli i njezinim gradanima, barem vecini njih, nedostaje ovakvih dogadanja u gradu. Munje i kapi kiše što su pocele padati, srecom, tek na posljednje taktove izvodaca, nisu pokvarile ugodnu vecer, koja je u starogradsku jezgru privukla mnogobrojne Puljane i goste.

Više od 200 sudionika programa zabavljalo je gradane na deset lokacija na potezu od Giardina, Ulice Sergijevaca i Foruma, do Trga sv. Tome, Kandlerove ulice te gradske tržnice i Danteovog trga. Od 21 sat starogradska je jezgra pružala razne vrste zabave sve do 1 sat. Bilo je tu za svakog ponešto. Okupljeni su u "direvima" starim gradom mogli uživati u jazzu, rocku, zabavnom programu te domacim pjesmama i plesu. Ponudi su se pridružili i trgovci, koji su vrata svojih ducana držali otvorenim do ponoci.

Vec nakon zalaska sunca rijeka ljudi slijevala se prema središtu grada. Feštu je otvorio predsjednik Gradskog vijeca Denis Martincic, a potom su posjetitelji krenuli ulicama starogradske jezgre gdje su na razlicitim lokacijama, ovisno o ukusu i afinitetima, pronašli svoju vrstu zabave.

Ocekivano, dvije glavne lokacije, Forum i Giardini, koje su bile namijenjene Gradeladi okupile su najviše posjetitelja koji su po povoljnoj cijeni od deset kuna mogli kupiti porciju srdela s kruhom i vinom. Forum, kao središnja lokacija fešte, ponudila je nastupe Dogme i Gustafa, koji ni ovoga puta nisu iznevjerili mnogobrojnu publiku. Ispunjene terase kafica na Giardinima odavale su sliku kako Pula u subotu uistinu živi. U Ulici Sergijevaca, pak, Jazz quartet (Sterpin, Lukic, Mirt, Bernobic), neumorno je tjerao šetace na zaustavljanje i iskreno uživanje u izvedbama.

Kod katedrale su po obicaju publiku dobro zabavili pulski izvodaci predvodeni Anelidima, uz Vesnu Nežic-Ružic, Robertina i Ad libitum trio, kojima su se duž Kandlerove ulice pridružili kvintet Fjaka te na lokaciji Porta Stovagnaga Duo Magic, a sve je bilo zacinjeno s nekoliko nastupa clanova KUD-ova Uljanik i Balun, udruge Carobnjakov šešir i karnevalske grupe Veli Vrh-Valmade, maskiranim u Rimljane.

Mlade su svojim izvedbama na Danteov trg privukli Dean Bakic i Domino band, a one najmlade svojim je energicnim nastupom na pocetku fešte, na ispunjenoj Portarati, zaustavio glazbeni studio Carobne frule, nakon kojeg su s programom nastavili zbor Zaro i Banana band. Sve u svemu, još se jednom pokazalo da je ljudima malo potrebno da zaborave na tešku svakodnevicu i barem jednu noc provedu opušteno.


Podijeli: Facebook Twiter