Isplovilo svega osam posada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na posljednju dionicu iz Rovinja za Pesaro krenuli su danas jedrilicari, sudionici 26. medunarodne jedrilicarske regate izmedu ta dva grada. Osim natjecateljskog dijela, koji redovno okupi velik broj posada, ove su godine organizirani i brojni prateci programi i manifestacije. Regata je svojevrsni nastavak duge tradicije održavanja veza izmedu dvije obale Jadrana, poznate kao ruta starih trabakula.

Ove su godine sudjelovale 94 posade, a od toga je s ove strane Jadrana, iz Rovinja, za Pesaro krenulo 12 posada i to iz Rovinja, Pule, Zagreba i Trsta. Zanimljivo je da je oboren i dosadašnji rekord regate iz Pesara do Rovinja.

Posada broda «Orlanda» iz Riminija preplovila je Jadran i stigla u Rovinj za 6 sati i 44 minute, dok je dosadašnji najbolji rezultat bio 7 sati i 38 minuta. Nažalost, zbog loše prognoze šezdesetak je brodova napustilo Rovinj dan ranije od predvidenog tako da je za Pesaro krenulo tek osam posada, rekao je Alvise Benussi, potpredsjednik regatnog odbora.

Od naših je posada istaknuo brod «Canarino Furioso» sa skiperom Borisom Radolovicem Šepom iz kluba «Uljanik plovidba» iz Pule, a dobar rezultat je postigla i posada iz Rovinja na jedrilici «AAI» s kormilarom Jurom Iskrom.

Svecanost proglašenja ukupnog pobjednika regati održat ce se u subotu u Pesaru.


Podijeli: Facebook Twiter