Isplatili 150.000 kuna, ugovore vidjeli naknadno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Javna ustanova Kamenjak je unazad godinu dana Miroslavu Miškovicu iz Premanture, predstavniku Privredne komore Beograda u Puli, isplatila 150 tisuca kuna s cime, po neslužbenim informacijama, nije bilo upoznato Upravno vijece te ustanove. Ugovor o djelu i autorski ugovor je s Miškovicem najkasnije sredinom 2010. potpisao Neven Iveša, ravnatelj JU-a Kamenjak, a Upravno ih je vijece dobilo tek prije nekoliko mjeseci.

Zašto Vijece nije na vrijeme bilo upoznato s ugovorima za obavljanje upravno-pravnih, strategijskih i komunikacijskih poslova, pitali smo Ivešu prije sjednice Vijeca u cetvrtak. Ravnatelj nam je dogovorio da je vijecnike na sjednicama redovito izvještavao o projektu, mada im je ugovore na uvid dao tek kasnije, a na pitanje je li im naveo ime osobe koja ga vodi, rekao je da se ne sjeca.

Iako smo u cetvrtak navecer pokušali prisustvovati sjednici Upravnog vijeca da bismo saznali više informacija o ovom slucaju, to nam nije omoguceno. Tako nismo dobili ni odgovore na niz otvorenih pitanja pa ni o odgovornosti ili sankcijama za zatajene isplate.



U petak smo dobili tek šturo priopcenje za javnost u kojem je potvrden iznos, ali i da se daljnje isplate obustavljaju jer je Miškovic "angažiran na zadacima koji nisu donijeli konkretne rezultate i jer izbjegava vec duže vremena obveze prema Vijecu što ga, medutim, ne lišava preuzetih obveza prema Javnoj ustanovi Kamenjak za koje je primio naknadu".

Miškovic je od sredine 2010. godine primao naknadu od 6,3 tisuce kuna mjesecno temeljem ugovora o djelu i obavljao poslove savjetnika za upravno-pravne, strategijske i komunikacijske poslove. Pocetkom ove godine potpisao je pak autorski ugovor i dobivao sedam tisuca kuna za pisanje i integriranje aktivnosti u Projekt za medunarodno, regionalno, gospodarsko, znanstveno i edukativno povezivanje, i to kao direktor projekta.

Javna ustanova je potom u projekt ukljucila Srbiju, i to zahvaljujuci osobnom angažmanu Miškovica i aktiviranjem veza koje on u Beogradu ima, te je 11. ožujka ove godine potpisala sporazum o suradnji s Privrednom komorom grada Beograda i Opcinom Surcin. O aktivnostima vezanim uz projekt JU je prema dokumentima koje smo dobili na uvid obavijestio predsjednika Ivu Josipovica, župana Ivana Jakovcica i Opcinu Medulin. (Tatjana GRBIC)




Novinari, van!
Termin "javna" u nazivu ustanove Kamenjak u cetvrtak navecer itekako je "opravdao" svoje postojanje jer je predsjednica Upravnog vijeca Tatjana Mandic Bulic uz podršku vijecnika sjednicu vijeca u sjedištu ustanove proglasila tajnom i zamolila novinare da napuste sjednicu.
Tko zna, možda ce odsad nadimak te ustanove biti Tajna ustanova Kamenjak?

U petak mirno na Jurašinovoj parceli
Je li na sjednici Vijeca bilo govora i slucaju Vanje Jurašina, koji je u srijedu i cetvrtak blokirao put do plaža na Kamenjaku, nismo saznali.
Iako je u cetvrtak  po nalogu inspektorata njegova ograda, kojom je oznacio svoj posjed po kojem prolazi javni put srušena, u petak je Jurašin nije ponovno dignuo. Medutim, najavio nam je daljnje akcije po tom pitanju.


Podijeli: Facebook Twiter