Isplacivala si novac PVZ-a Umag

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Roberta Grando Kozlevac u cetvrtak se sama prijavila Državnom odvjetništvu u Bujama zbog pronevjere novca iz Podrucne vatrogasne zajednice (PVZ) Umag. Rijec je o supruzi Dina Kozlevca, saborskog zastupnika, predsjednika Županijske skupštine, celnika istarskog SDP-a i predsjednika Vatrogasne zajednice Istarske županije.

Prema našim pouzdanim izvorima, Roberta Grando Kozlevac, koja je donedavno bila zaposlena kao voditeljica racunovodstvene službe Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Umag, u više je navrata i kroz duži vremenski period isplacivala novac, koji nije bio namijenjen njoj, s racuna PVZ-a na svoj privatni racun.

Iako naši izvori tvrde da je Grando Kozlevac s racuna PVZ-a isplatila oko 100 tisuca kuna na svoj racun, njen suprug, koji nam je u cetvrtak pristao dati izjavu, kaže da je to pretjeran iznos, ne otkrivši o kolikom se iznosu zapravo radi. Kazao nam je i da njegova supruga nece davati izjave za medije dok traju istražne radnje, a i on je bio prilicno štur zbog, kako kaže, istih razloga.

- Uvjeren sam da moja supruga nije ukrala novac i zato se u konacnici sama i prijavila. Neka nadležna tijela odrade svoj posao, a ja samo mogu reci da stojim uz suprugu, kaže Kozlevac.

- Smatrali smo da je ta stvar riješena. Nije bilo nikakve štete. No, na koncu smo ipak odlucili da je najbolje sve predati u ruke državnom odvjetniku koji ce procijeniti je li nešto bilo sporno. Ako on odluci da je kriva, odgovarat ce, istice Kozlevac.

Naši izvori tvrde i da je Kozlevac iz svog džepa nadoknadio manjak u kasi PVZ-a koji je uzrokovala njegova supruga, što on demantira.

- Nemam ništa s tom pricom. Nisam nikoga poticao ni da nešto prijavljuje niti da ne prijavljuje, tvrdi Kozlevac.

Inace, Roberta Grando Kozlevac koncem listopada je predala zahtjev za prekidom radnog odnosa u JVP-u Umag. U opisu njenog radnog mjesta bilo je i pružanje racunovodstvenih usluga PVZ-u i lokalnom DVD-u.

Predsjednik Upravnog odbora PVZ-a Umag Anteo Milos, ujedno gradonacelnik Novigrada, prvo nam je rekao da ništa ne zna, kazavši novinaru: "O cemu ti pricaš?" U nastavku razgovora je ipak priznao da je bilo "odredenih problema u knjiženju, ali je taj problem riješen".

Na upit je li podnio prijavu protiv odgovorne osobe koja je obavljala, kako on tvrdi, krivo knjiženje, odgovara: "Bilo je nekih grešaka, o cemu je raspravljao i Upravni odbor, ali nije to bilo ništa spektakularno. Davno je to sanirano i naši racuni danas štimaju." (B. ŽIŽOVIC)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter