Isplacene place radnicima Albaneža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drago Brulc, novi direktor medulinskog komunalnog poduzeca imenovan nakon smjena u Albanežu, dužnost ce službeno preuzeti u ponedjeljak, saznajemo od nacelnika Gorana Buica, koji je postao zakonski zastupnik te tvrtke. Brulc je umirovljeni inženjer gradevine koji je posljednjih trideset godina radio u pulskom Vodovodu. Odluku o imenovanju potvrdio je Trgovacki sud. Iako u odluci suda stoji da je Brulc direktor, on ce preuzeti ulogu vršitelja dužnosti s obzirom na to da nije bio raspisan natjecaj za to radno mjesto, što ce, prema Buicevim rijecima, biti ucinjeno u dogledno vrijeme.

"Danas smo se našli s Igorom Felkerom, ali ce primopredaja dužnosti biti u ponedjeljak jer još treba sakupiti odredenu dokumentaciju kao primjerice financijski izvještaj, popis sudskih sporova odnosno sve to unijeti u zapisnik za primopredaju. Sve je regularno, samo smo im dali malo vremena da prikupe dokumentaciju. Racuni su odblokirani u cetvrtak i banka je temeljem odluke Trgovackog suda upisala novog opunomocenika. Opcina je podmirila svoje financijske obveze prema Albanežu i place za listopad su isplacene, jedino nisam siguran za kooperante, no i to ce biti riješeno u najkracem mogucem roku", rekao je Buic.

Na pitanje hoce li Felkeru isplatiti otpremninu od 100 tisuca kuna koliko predvida ugovor, rekao je da je on prekršio Zakon o trgovackim društvima i Zakon o porezu na dohodak i da shodno tome nema pravo na otpremninu. Prema njegovim rijecima, Felker se koristio pravom na naknadu za odvojeni život, a svakodnevno je iz Medulina putovao natrag kuci u Rijeku službenim automobilom. Takoder, kao direktor Albaneža imao je obvezu Trgovackom sudu prijaviti ostavku Antona Kirca, clana Nadzornog odbora, što nije ucinjeno te je društvo bez treceg clana NO-a funkcioniralo više od jedne godine.


Podijeli: Facebook Twiter