Ispitani Vinka Cetinski, Sorgo i Hrvatin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujic u ponedjeljak je ispitao troje osumnjicenih u aferi "Koncar-Cetinski", i to u povodu zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva za proširenjem istrage zbog sumnje u pranje novca, a ispitani su Vinka Cetinski, Boris Sorgo i Željan Hrvatin.

Osim za pronevjeru 73 milijuna kuna na štetu Kermas ulaganja, odnosno Danka Koncara, Državno odvjetništvo je u posljednja dva zahtjeva za proširenjem istrage osumnjicilo Vinku Cetinski, njezinog supruga Mirka i njihovog sina Mattea, potom Borisa Sorga i njegovog sina Marina, supružnike Željana i Rominu Hrvatin te još dvoje clanova obitelji Sorgo i Hrvatin i za pranje novca.

U 8.45 sati u zgradu suda je na ispitivanje u pratnji odvjetnika Ljubiše Drageljevica i Dubravka Vežalja iz Rijeke ušla Vinka Cetinski. O sadržaju njezinog polusatnog iskaza nismo mogli ništa doznati, no njezin nam je odvjetnik Ljubiša Drageljevic kazao da se branila kao i dosad - tvrdnjama da nije stekla nikakvu protupravnu imovinsku korist pa da stoga nije pocinila ni kazneno djelo pranja novca.

Boris Sorgo, cije je ispitivanje zapocelo u 10 sati, takoder se nije dugo zadržao u zgradi suda, a nakon njega je u 11 sati dvadesetak minuta iskaz davao odvjetnik Željan Hrvatin. Njegova braniteljica Marija Budimir kratko nam je rekla da nove zahtjeve za proširenjem istrage obrana smatra neutemeljenima jer nema protupravno pribavljene imovinske koristi pa time ni navodnog pranja novca.

- To je vidljivo vec u ovom momentu iz iskaza mojeg branjenika, a nadležna tijela vec ce donijeti odluku o zahtjevima za proširenje istrage, kratko je izjavila Budimir.

U utorak bi pred istražnim sucem Županijskog suda u Puli prvi put svoj iskaz trebali dati Mirko i Matteo Cetinski, koji su obuhvaceni posljednjim dvama zahtjevima za proširenjem istrage. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter