Ispitan romski par pod sumnjom da su roditelji Marije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarac i žena, bugarski Romi, ispitani su u četvrtak na policiji koja pretpostavlja da su roditelji malene Marije, plave djevojčice pronađene u romskom naselju u Grčkoj, pišu bugarski mediji.

Na upit AFP-a, policija nije htjela komentirati saslušanje koje je, kako pišu mediji, održano u gradu Gurkovu, u središtu zemlje.

Jedno od djece toga para, Saše i Atanasa Ruseva, reklo je novinarima u Nikolajevu, gdje obitelj živi, da je njihova majka prepoznala Mariju na televiziji, objavili su javni radio i televizija.

Na pitanje Nove televizije, Atanasov brat Angel potvrdio je da je Saša "ostavila dijete u Grčkoj jer nije imala novca i osobnu iskaznicu".

Na televizijskoj snimci iz siromašnog romskog geta u Nikolajevu moglo se vidjeti da su djeca izrazito plava, napose Isus, petnaestogodišnjak, i još jedno dijete kojemu su oko dvije godine.

Isus je također rekao, kako prenose novinske agencije, da je njihova majka ostavila Mariju jer nije imala novca za povratak.

Susjedi Rusevih isto su potvrdili da je obitelj išla u Grčku. Neki su rekli da je majka prodala dijete za 500 leva (250 eura).

Grčke vlasti su zatražile pomoć Interpola da bi utvrdile identitet plave djevojčice kojoj je 4 do 5 godina, a pronađena je 16. listopada u romskom naselju u Farsali, blizu Larisse u Grčkoj.

Romski par koji se za nju skrbio - 39-godišnji muškarac i njegova 40-godišnja žena - optužen je u ponedjeljak za "otmicu" i smješten u pritvor u očekivanju suđenja. Tvrde da im je djetetova majka, bugarska Romkinja, povjerila dijete jer se nije mogla za njega brinuti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter