Ispekli najbolji kruh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osma smotra vina, kruha i agroturizma, koju je minulog vikenda u Rakotulama organizirala poljoprivredna udruga Agrokarojba, i treceg je dana okupila mnoštvo posjetitelja. Nakon vina u subotu, u nedjelju je na red došao kruh: ocjenjivao se i proglašavao najboljima u jednoj kategoriji kruh koji su ispekle ovdašnje domacice, a u drugoj onaj ispeceni u kuhinjama istarskih agroturizama.

U kategoriji agroturizama, najboljim je od osam kandidiranih proglašen kruh agroturizma Dušani kraj Pazina, drugo je mjesto osvojio agroturizam Ferlin iz sela Gržini na Žminjštini, dok je treceplasirani kruh agroturizma Štefanic iz sela Štefanici u Kaldirskoj vali.

U kategoriji domacica (na popisu su bila i dva muška imena!) ocjenjivano je devet kruhova, a komisiju za ovu kategoriju cinili su oni koji su te kruhove i pekli.

Kako se po obliku štruce ne bi prepoznalo koji je ciji kruh, za osjenjivanje je svaki izrezan na kockice, i nakon zbrajanja bodova ispalo je da je najbolji ovogodišnji rakotujanski kruh ispekla Ana Soldatic, drugo je mjesto pripalo Gordani Radoslav, a trece Dušici Bartolic.

Nakon ocjenjivanja i dodjele priznanja, svi su kruhovi narezani i ponudeni na kušanje posjetiteljima, i svi su pojedeni prilicno brzo.

Zagrebacki umjetnik Ivica Kiš u subotu je vodio radionicu izrade vinorela, odnosno slika od vina, a u nedjelju su nastale slike izložene u velikom sajamskom šatoru.


Podijeli: Facebook Twiter