Ispadanje Rusije opomena za sve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolsku svi doživljavaju kao apsolutnog favorita u današnjoj utakmici, no i sami Španjolci ce upozoriti na ispadanje Rusije koja je bila u identicnoj situaciji uoci zadnje utakmice u skupini. Istina, Španjolska nije Rusija, ali nogomet je jako nepredvidljiva igra.

- Rezultat Rusije je opomena za sve, tako smo ga i mi doživjeli, govorio je jucer Fernando Torres, nominalno prvi napadac "furije", kad Vicente Del Bosque odluci igrati u sustavu u kojem ima mjesta za klasicne napadace.

Moramo biti koncentrirani od prvog sudackog zvižduka, posebno jer igramo protiv Hrvatske koja je vrlo dobra momcad. Znamo što nas ceka, Hrvatsku respektiramo i poštujemo, ali mi razmišljamo iskljucivo o pobjedi koja ce nas odvesti u cetvrtfinale kao prvoplasirane u našoj skupini.

Nakon slabe sezone u Chelseau koju je donekle popravila sama završnica, "El Nino" se na ovom Euru vraca u pravu formu, u kakvoj smo ga navikli gledati. Protiv Talijana se nije proslavio, no vec je protiv Iraca bio dvostruki strijelac. Del Bosque je, navodno, odlucio da ce Torres danas igrati od prve minute.

- O tome doista ništa ne znam, trener nam još nije rekao tko ce poceti protiv Hrvatske, kaže Torres. Ne trebamo si mi razbijati glavu s time, trener ce najbolje odabrati. Na nama je da damo sve od sebe, tko god igrao. Na svakom treningu se borimo za ulazak u prvih jedanaest. Važna je momcad, a ona ce tražiti pobjedu protiv Hrvatske.

Istina, sezona u Chelseau nije bila najbolja, ali u reprezentaciji je sasvim druga prica. Uživam u svakom trenutku s "furijom", trenutacno se osjecam jako dobro i mislim da ce ovaj Euro meni biti bolji od protekle sezone.

I s 2:2 bi Španjolska bila prva u skupini, a to je epilog koji je proteklih dana punio novinske stupce. Istina je i da je lavinu zakotrljao Gianluigi Buffon...

- O tome doista ne bih želio govoriti, nema nikakvog razloga o tome raspravljati. Nas takve price ne zanimaju. Mi želimo pobjedu, a nemojte misliti da Hrvatska ne želi. Kao i uvijek, u igri su sva tri "znaka", nogomet je prilicno nepredvidljiv. Tražit cemo svoju šansu kroz rupe u hrvatskoj obrani i vjerujem da cemo ih naci.

Petorica španjolskih igraca imaju po jedan žuti karton, jedan od njih je i Torres. Trebat ce biti oprezan danas.

- U takvim situacijama uvijek se osjeca lagani pritisak, ali to ne može nimalo utjecati na našu igru. Svi imamo dovoljno iskustva da možemo odigrati bez žutog kartona. A i ako netko dobije drugi, imamo puno opcija na svim pozicijama. Trener ima veliki izbor izuzetno kvalitetnih igraca, ali nije na meni pricam u kojem sustavu i sastavu cemo igrati.

Španjolci žele do kraja, žele treci uzastopni naslov s velikih natjecanja.

- Sanjam da na kraju vidim Casillasa s visoko podignutim peharom. Mislim da imamo puno razloga vjerovati da možemo otici do kraja, zakljucio je Fernando "El Nino" Torres. (N. JANKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter