Island dolazi bez Sightorssona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Islandska nogometna reprezentacija dolazi u Zagreb oslabljena bez najboljeg napadača Kolbeinna Sigtorssona (23) koji je u prvom dvoboju dodatnih kvalifikacija za SP 2014. godine u Reykjeviku ozlijedio gležanj. Vodstvo islandske reprezentacije do posljednjeg se trenutka nadalo kako bi se napadač Ajaxa mogao oporaviti do utorka i ogleda u Maksimiru, međutim, posljednji pregled je pokazao kako Sigborsson neće biti spreman.

Nakon deset utakmica odigranih u skupini te prvog dvoboja dodatnih kvalifikacija, hrvatsku nogometnu reprezentaciju u utorak, 19. studenog, na stadionu Maksimir očekuje ključnih 90 minuta na putu prema svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. Nakon ogleda u Reykjaviku koji je završio bez golova situacija je posve jasna, Hrvatsku na World Cup vodi bilo kakva pobjeda protiv Islanda.

"Kvalitetniji smo od Islanda u svim segmentima igre, i u obrani i u veznoj liniji i u napadu, no bitan je rezultat. U utorak moramo biti spremni na sve," naglasio je branič hrvatske vrste Josip Šimunić na današnjoj novinarskoj konferenciji u hotelu Aristos.

Kapetan zagrebačkog Dinama je istaknuo da je atmosfera u reprezentaciji odlična, svi u ekipi svjesni su prilike koja je ispred nas, dodavši kako je utakmica u Reykjaviku donijela mnogo dobrih stvari premda Hrvatska skoro cijelo drugo poluvrijeme nije uspjela iskoristiti igrača više. "Teško je sve promijeniti preko noći, međutim na dobrom smo putu. Bilo je mnogo dobrih stvari i samo nam je nedostajao pogodak. No, to je nogomet," dodao je Šimunić koji je spremno analizirao prvu utakmicu. "Možda smo trebali napasti još više. No, igrali smo u gostima, ispred nas je uzvrat u Zagrebu i možda nam je bilo previše u glavama da ne primimo pogodak.

Na pitanje kako bi Hrvatska trebala igrati u uzvratu Šimunić je kazao: "To je pitanje za izbornika" a potom dodao: "Možda bi trebali igrati malo pametnije".

Ivica Olić, koji dobro zna što znači nastupiti na najvećoj nogometnoj smotri, kaže: "Znam koliko bi našim navijačima značilo da izborimo Brazil. Iskustvo i kvaliteta su na našoj strani. U ekipi je atmosfera pozitivna i ukoliko pružimo 20 posto više u napadu nego u prvoj utakmici siguran sam u našu pobjedu."

"Moramo ih stisnuti od prve minute i što ranije zabiti gol... Sve je na nama." Olić smatra kako je Island kvalitetna reprezentacija, ali ne i top ekipa.

Na pitanje jesu li igrači zadovoljni premijama koje je obećao predsjednik HNS-a Davor Šuker za plasman na SP Olić je poručio kako novac u ovom trenutku nije bitan. "Novac nije motiv za plasman na SP. Mi smo svi financijski osigurani. Zanima nas jedino plasman u Brazil," poručio je Olić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter