Islamski centar mogao bi se graditi na Gregovici


Predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek na početku zadnje sjednice održane u srijedu navačer upoznao je vijećnike sa zahtjevom Mjesnog odbora Busoler, a na temelju peticije građana, da se prenamjeni namjena parceli na Valmadama iz vjerske u zonu sporta i rekreacije. Riječ je o parceli na kojoj se planirao graditi Islamski centar.

Prema pojašnjenju Cveka, sve izmjene moraju se provesti u točno propisanom postupku izmjena i dopuna Prostornog plana. S obzirom da je u tijeku izmjena GUP-a, zahtjev vijeća MO Busoler ostat će u nadležnom gradskom odjelu te će se razmatrati po završetku postupaka koji su u tijeku.

U nastavku preksinoćne sjednice, na pitanje vijećnika Redžepa Raimovića u kojoj su fazi pregovori s vjerskom zajednicom o izgradnji vjerskog kulturnog centra, gradonačelnik Boris Miletić rekao je da će predložiti formiranje šireg povjerenstva sastavljenog od predstavnika svih političkih opcija u pulskom vijeću, nadležnog upravnog odjela i islamske zajednice koji bi trebali iznaći odgovarajuću lokaciju i tako uskladiti potrebe vjerske zajednice, s jedne strane, i želje građana, s druge strane.

Nakon polemika oko gradnje Islamskog centra u Valmadama i nakon što su stanovnici Valmada iznijeli da ne žele Islamski centar u susjedstvu, gradonačelnik je u razgovoru za naš list nedavno izjavio da bi, između ostalog, budući Centar treba uvažiti karakteristike i arhitektonski se uklopiti u istarsko podneblje, te je stoga naložio stručnim službama Grada da nađu alternativne lokacije.

- Izgradnja jednog polivalentnog vjerskog objekta, osim što mora uvažiti karakteristike podneblja u kojem se gradi, uvijek se provodi u suradnji s lokalnim zajednicama. Neophodno je takav jedan novi objekt u najvećoj mogućoj mjeri uklopiti u ambijent u koji dolazi i zato su dobrodošla mišljenja, ideje i sugestije samih mještana. Poštujem volju građana Valmada. Upravo je i prezentacija projekta imala svrhu upoznati građane s tim projektom. Oni su svoj stav jasno iznijeli i to je bio povod da zatražim iznalazak alternativnih lokacija, kaže gradonačelnik Boris Miletić. (G.ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter