Islamisti IS-a navodno prijetili Twitteru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Twitter i američke pravosudne vlasti istražuju navodne prijetnje terorističke skupine Islamske države suosnivaču i zaposlenicima Twittera, objavila je tvrtka potvrđujući medijske napise o prijetnjama.

Pristalice Islamske države u nedjelju su na Twitteru pozvali na napade na tvrtku koja stoji iza te društvene mreže i na njezine "interese", uključujući i prijetnje smrću, objavili su NBC i tvrtka specijalizirana za internetske medije Buzzfeed.

"Naš sigurnosni tim istražuje vjerodostojnost tih prijetnji zajedno s nadležnim pravosudnim dužnosnicima", potvrdio je predstavnik Twittera u ponedjeljak.

Navodno su prijetnje upućene i jednome od osnivača Twittera Jecku Dorseyu, objavio je NBC. Dorsey osobno nije komentirao te vijesti.

Prema navodima medija, prijetnje su objavljene na stranici Pastebin, koja omogućuje anonimnu razmjenu datoteka.

"Vaš virtualni rat protiv nas prouzročit će naš stvarni rat protiv vas", stajalo je u jednoj poruci pristaša IS-a, objavio je Buzzfeed. "Od početka vam govorimo da ovo nije vaš rat, ali vi to ne shvaćate i zatvarate naše račune na Twitteru, no mi se uvijek vraćamo".

Islamisti IS-a snažno se oslanjaju na Twitter i druge društvene mreže u svrhu koordinacije i komunikacije, uključujući i objavu šokirajućih videa koji prikazuju odrubljivanja glave i druga nasilna djela protiv njihovih neprijatelja.

Tvrtke koje stoje iza društvenih mreža, uključujući i Twitter, brišu takve sadržaje i uklanjaju profile koji ih objavljuju.

Korisnička politika Twittera zabranjuje korištenje mreže za nasilje i prijetnje.

Twitter, koji omogućuje objavljivanje poruka do 140 znakova sa slikama i kratkim video uratcima, ima više od 288 milijuna korisnika na cijelome svijetu, objavila je tvrtka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter