Iskreno je voljela samo Bobbyja Kennedyja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekadašnja prva dama SAD-a Jackie Kennedy, koju mnogi i danas smatraju ikonom stila, premda je djelovala pomalo hladno bila je vrlo šarmantna, tvrde oni koji su je imali priliku poznavati. Za života je bila u centru pažnje javnosti i prije nego li je postala prva dama SAD-a, a njezin život javnosti je zanimljiv i nakon njezine smrti. Da je tomu tako svjedoci i izdavanje knjige koja ce svjetlo dana u Americi ugledati ovaj tjedan. Knjiga otkriva do sada nepoznate detalje ili bolje receno dobro skrivene tajne iz njenoga ljubavnog života. Rijec je o knjizi "Bobby and Jackie: A Love Story" koju je napisao dobar poznavatelj života clanova obitelji Kennedy, C.David Heymann, koji potpisuje i knjigu "Žena zvana Jackie".

Jackie su tijekom desetljeca uzdizali zbog njene profinjenosti i prepoznatljivog stila, a bilo je i onih koji su u njoj vidjeli fatalnu ženu koja je znala dobiti svakog muškarca kojeg bi poželjela. Udavši se za Johna Kennedyja 1953. godine ostvarila je svoj san o obitelji. U braku s 35. predsjednikom SAD-a Johnom Fitzgeraldom Kennedyjem imala je cetvero djece, nažalost djevojcica Arabella rodena je mrtva. Par je potom dobio Caroline Bouvier Kennedy, Johna Fitzgeralda Kennedyja Jr. i Patricka koji je umro kad mu je bilo nekoliko mjeseci. Prije tocno deset godina, 16. srpnja, u avionskoj nesreci poginuli su John F. Kennedy Jr. i njegova supruga Carolyn Bessette te njezina sestra.

S vremenom je odnos Jackie i Johna došao u bracnu krizu. Nakon što je doznala za njegove nevjere, htjela je zatražiti razvod, no u tome ju je sprijecio otac Kennedy, koji ju je zamolio da ostane u braku s njezinim sinom jer bi mu razvod uništio politicku karijeru. Za uzvrat dobila je novac i posjede obitelji Kennedy koje joj je stari Kennedy obecao kao protuuslugu za to što je ostala u braku s JFK-jem. Uslijedila je tragedija - atentat u Dallasu 1963. godine. Jackie, koja je sjedila nadomak svog muža, tada je doživjela još jednu životnu traumu. Shrvana od boli, zapocela je vezu s bratom svog pokojnog muža, tvrdi autor najnovije knjige o Kennedyjevima, premda se o toj ljubavnoj prici desetljecima govorkalo.

Udovica Johna Kennedyja bila je cetri godine u intenzivnoj vezi s njegovim bratom Robertom. Kad je Robert Kennedy upucan, 1968. godine, Jackie je bila ta koja je doktorima dala pristanak da ga skinu s aparata za održavanje života na koje je bio prikljucen, a ne njegova supruga Ethel. Heymann je napisao kako je Ethel dopustila da njena rivalkinja u ljubavi provede neko vrijeme uz umiruceg ljubavnika. Ethel Kennedy, koja je suprugu rodila 11-oro djece, znala je za vezu izmedu njezinog muža i šogorice, ali je odlucila cijelu pricu ignorirati. U knjizi "A Love Story" Heymann, koji je napisao na stotinu stranica o klanu obitelji Kennedy, svoju je pricu potkrijepio i navodima poznatih osoba i politicara koji su bili bliski obitelji i dobro upoznati s njihovim privatnim životima.


Podijeli: Facebook Twiter