Iskorištene šprice svakodnevna prijetnja

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Odbačene, iskorištene šprice, u nekima s još vidljivim tragovima krvi, svakodnevna su opasnost po zdravlje žiteljima Verude, posebno stanarima u Galijotskoj ulici, nadomak Doma sportova Mate Parlov. U toj se ulici, sa stražnje strane stambene zgrade pod brojem 5 - 7, pod stablom smokve, svakodnevno u noćnim satima okupljaju osobe poslije kojih ostaju iskorištene šprice, i to ponekad po njih 10-ak. Na problem je upozorila jedna naša čitateljica (podaci poznati redakciji) koja je zbog iste stvari reagirala i prije dvije godine.

- Na zelenoj površini se nalazi smokva čije je grane gradska služba uredno skresala, očistila šprice i stanje je bilo zadovoljavajuće, uredno i čisto, bez noćnih okupljanja sumnjivaca. No, prije nekoliko mjeseci, kada su grane narasle, ponovno se okupljaju i gotovo svakodnevno sam svjedok opasnih šprica, ispričala je naša čitateljica, pozivajući odgovorne da izađu na teren, očiste ga, skrešu grane, tako da se nitko više ne može noću skrivati ispod krošnje i dovoditi druge u opasnost.

Na naš upit što će poduzeti po tom pitanju, iz Herculanee su nas izvijestili da je površina iza zgrada na adresi Galijotska 3-5-7-9 zelena površina koja pripada isključivo zgradama pod navedenim kućnim brojevima i stanari je koriste kao prolaz do svojih zgrada.

- Prije mjesec dana, na traženje predstavnika stanara, intervenirali smo zbog niskih grana ladonje koje su zaklanjale rasvjetu, suhih listova visoke palme i vrlo bujne murve, ali intervencija na smokvi nije bila zatražena. Budući da se radi o zdravom i lijepo razvijenom primjerku, jači rez u ovo doba godine nije uputan, ali tanje, vršne grane i mnoštvo mladica ćemo promptno ukloniti u cilju rješavanja problema, navode iz Herculanee. Drugim riječima, krošnja smokve će se skresati i time više smokva neće biti pogodno mjesto za skrivanje. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter