Iskljucili mu struju, a opomenu nije dobio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U domacinstvu poduzetnika Dejana Katavica u cetvrtak u 11 sati operater HEP-a iskljucio je struju. Ogorcen cinjenicom da poštom nije primio opomenu prije iskljucenja, Katavic nam se obratio mailom.

"Iskljucili su nam struju za dug od 1.340 kuna, odnosno naplatu za zadnja dva mjeseca. Dug i našu grešku što nismo platili na vrijeme racune ne sporimo, ali nam je izuzetno teško pala cinjenica da opomenu nismo dobili kao i to da nas nitko nije kontaktirao niti telefonom prije iskljucenja. Niti HEP-ov operater koji je iskljucio struju nije pokucao na vrata da nas obavijesti", piše Katavic.

Nastavlja pricu kazavši da su u rovinjskom HEP-u culi da je opomena poslana, ali buduci da je njihova adresa bez kucnog broja, dakle "bb", koverta se vjerojatno vratila. Doznali su i da HEP nije dužan nazvati broj telefona koji se nalazi u podacima svakog potrošaca te da operater, takoder, nije dužan najaviti se pri samom iskljucenju. Jednako tako doznali su i da je kriterij za iskljucenje struje neplacanje duga veceg od tisucu kuna nakon primljene opomene.

Od glasnogovornika HEP-a Radomira Milišica doznali smo da HEP opomene ne šalje preporucenom poštom.

"Zakonski nismo dužni opomene slati preporucenom poštom, a istina je i da šaljemo samo jedno pismo opomene pred iskljucenje. U tome nema ništa sporno jer takva je zakonska procedura. Nažalost, dogadaju se slucajevi kao što je i ovaj rovinjski, ali neplacanje obveza, dakle racuna, makar se to dogodilo slucajno, povlaci i iskljucenje iz mreže", kazao je Milišic.

Obitelj Katavic u cetvrtak je ostala bez struje, a to nije jedino što ih je zadesilo. Naime, od njihovo troje male djece dvoje je bolesno, a morali su vecerati i otici na spavanje bez svjetla i grijanja. Ovo je samo jedna od prica jer Katavic piše i da, dok je u HEP-u cekao red da plati dug, u dvadesetak minuta razgovarao je s još pet potrošaca koje je zadesila ista sudbina.


Podijeli: Facebook Twiter