Iskljuceni klubovi dužnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog višegodišnjeg neispunjavanja obveze placanje clanarine Savez za športski ribolov na moru IŽ na godišnjoj je skupštini iskljucio iz clanstva tri kluba: PD "Mladost" Medulin, SRED "Trilia" Lovrecica i RK "Croatiapnea" Rovinj. Medulinski klub duguje 4.500 kuna, onaj iz Lovrecice 2.500, a rovinjski 1.500 kuna. Odluka je donesena jednoglasno. U clanstvo je primljen SRD "Grma" iz Funtane.

Prema prihvacenom kalendaru natjecanja za ovu godinu, natjecanja ce se održavati svakih sedam dana, pocevši od 15. svibnja, kada ce "Kvarner" Labin - Rabac, klub domacin skupštine, organizirati kup u udicarenju s obale za seniore.

Rasprava se vodila oko problema smanjivanja obale dostupne za ribolov i vremena kada je, zbog turisticke sezone, tu djelatnost moguce obavljati. Ribici negoduju i zbog nepovoljnih zakonskih odredbi, a posebice strahuju od davanja luka u koncesiju, što bi ih moglo u potpunosti iskljuciti iz tih prostora. Kao zakljucak prevladao je konsenzus da su klubovi uglavnom nemocni oko toka.

Najuspješnijim natjecateljima i klubovima dodijeljena su priznanja i pohvale. Medu juniorima to su Erik Radin i Stefano Erman u kategoriji mladih od 21 godine te Dilan Mileta u kategoriji ispod 16 godina, a medu seniorima Mirjana Vrbat - Škopac, David Pinezic i Dragan Božic. Najbolji podvodni ribolovac je Josip Urti, trener Patrik Toma, a izbornik Milena Šoljan. Novigradski "Ribon" proglašen je najboljim klubom, a mlada "Tenzula" iz Ravni u opcini Raša pohvaljena je za svoju aktivnost.

Posmrtno priznanje za zasluge dodijeljeno je Slobodanu Šoljanu iz SRD "Umag". Predsjednik skupštine Željko Kiršic clanovima je pokazao priznanje koje Hrvatski savez za športski ribolov na moru pocetkom ožujka dodijelio istarskom savezu kao najuspješnijemu u 2010. godini. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter