Iskeširali 5 milijuna za 800 kvadrata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka ABG agent d.o.o, koju je zastupao jedan od vlasnika, Sergio Banovic, postala je u utorak vlasnik nekretnine od 790 metara cetvornih u Veronskoj ulici, na podrucju obuhvata PUP-a Stari Grad. ABG agent je, kao jedini zainteresirani kupac na licitaciji za gradsku nekretninu, za nju platio 650 tisuca eura, odnosno oko 4,765 milijuna kuna, što je 822 eura po kvadratnom metru. Kupnja ukljucuje dio zgrade u kojoj Herculanea koristi skladišni prostor te pripadajuce gradevinsko zemljište navedene površine.

Iako se na licitaciji pojavilo još nekoliko gradevinskih investitora, nitko se nije upustio u licitiranje te je ABG agent "bez borbe" postao vlasnik nekretnine, prije natjecaja uplativši jamcevinu od oko pola milijuna kuna. Banovic kaže da još ne zna što ce izgraditi na kupljenoj lokaciji, posebno jer je za objedinjavanje cestice potrebno otkupiti dodatne tri susjedne parcele.

Medutim, prema njegovim rijecima, oko njih se vode imovinskopravni sporovi i smatra da je vjerojatno rijec o razdoblju od nekoliko godina dok se sporovi ne riješe i krene u izgradnju nekog projekta. Kupac preostali dio lokacije može kupiti neposrednom pogodbom po tržišnoj cijeni i bez javnog natjecaja, i to nakon završene geodetske i imovinskopravne pripreme.

Upitan da prokomentira "strah" konkurencije na natjecaju, Banovic je to obrazložio previsokom cijenom nekretnine.


Podijeli: Facebook Twiter