Isinbajeva lovi trece olimpijsko zlato

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruska atleticarka Jelena Isinbajeva, vladarica ženskog skoka s motkom, najavila je u utorak da planira okoncati karijeru za dvije godine.

Ona se smatra najvecom favoritkinjom za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama ove godine u Londonu, što bi joj bio treci uzastopni olimpijski naslov. "Odlucila sam nastaviti natjecati se još dvije godine, a onda cu se povuci", kazala je Isinbajeva.

"Trenirati postaje teško, svake godine tijelo je sve starije i postaje sve kompliciranije pripremati se za natjecanje. Više volim natjecanja od treniranja. Kad sam na stazi kažem sama sebi:"O moj Bože, kako je to lako. Zašto nije uvijek tako". No kada sidem s postolja onda mislim: "Preumorna sam za trening", kazala je atleticarka koja ce u lipnju navršiti 30 godina.



Cekajuci mirovinu, Isinbajeva cilja na svoj treci uzastopni naslov olimpijske pobjednice nakon naslova kojeg je osvojila u na Igrama u Ateni 2004. i u Pekingu 2008. "U Londonu cu sama sebi biti najveca protivnica. Znam do koje visine mogu ici, a to je gotovo nemoguce za moje protivnice", dodala je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter