Iseljeni nakon 22 godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aldo Vidos deložiran je danas u pratnji policije, odvjetnika i sudskog ovrhovoditelja iz stana koji se nalazi u sklopu restorana u turistickom naselju Centinera na adresi Indije 1 u Banjolama. Epilog je to spora u kojem je ovrhovoditelj, tvrtka Wilim-turist iz Banjola, ujedno i vlasnik tamošnjeg hotela.

Vidos je još pocetkom 2006. dobio rješenje o ovrsi Opcinskog suda u Puli u kojem se kao ovrhovoditelj navodila tvrtka Gradine turist d.o.o. Medulin iz Banjola, tadašnji vlasnik hotela, a predmet spora bilo je gospodarsko dvorište do stana u kojem je stanovao, a na koje su obje strane u postupku (Vidos i Gradine, op. a.) polagale pravo. Danas je pak stan u kojem je boravio njegov sin morao biti ispražnjen. Vidos tvrdi da je u njega uložio novac i izgradio 1987. još 15 kvadrata za što ce tražiti da mu se isplati naknada. Inace, Vidos je do 1986. bio zaposlenik tvrtke Gradine turist. Stan je dobio na korištenje od firme i to s besplatnim režijama. Ta mu je tvrtka ostala dužna, tvrdi, još devet mjesecnih placa i otpremninu.

Još 2006. podnio je protutužbu radi utvrdivanja prava suvlasništva stana odnosno prostorije koja je nadogradena, no do danas od suda nije dobio nikakav odgovor. On kaže da je sporan i nacin na koji je zemljište na kojem se nalazi njegov stan, odnosno restoran, knjiženo.

- Sele nas iz stana u kojem živimo 22 godine. Tih petnaest kvadrata sastavni su dio stana, ali upravo taj dio nije predmet ovrhe i iz njega me ne bi smjeli iseliti. Podnijeli smo prijedlog za odgodu ovrhe 21. rujna i na njega još nismo dobili odgovor, kazao je Vidos. Tijekom današnjeg dana se iz Banjola uputio na Opcinski sud u Pulu gdje je podnio žurni podnesak u kojem traži da se sud ocituje o njegovom prijedlogu za odgodu ovrhe, no do kraja radnog dana nije dobio odgovor.


Podijeli: Facebook Twiter