ISDF: Žao nam je što biraci nisu prepoznali tko govori istinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog poražavajucih izbornih rezultata koji im nisu uspjeli osigurati niti jedan mandat u pulskom Gradskom vijecu kao ni u županijskoj Skupštini, predsjednik ISDF-a Livio Bolkovic ponudio je ostavku na mjesto prvog covjeka stranke. Na novinarsku konstataciju da je stranka pod vodstvom bivšeg predsjednika Luciana Delbianca ostvarila zavidno bolji plasman, Bolkovic veli da je mandat dao na raspolaganje, no da njegovu ostavku clanstvo nije prihvatilo.

Rekao je da ce se uskoro održati stranacka konvencija na kojoj ce se razgovarati o daljnjim aktivnostima i preustroju stranke, dodajuci da se ISDF još nije opredijelio kojem kandidatu za župana ce u drugom izbornom krugu dati podršku. Cestitajuci pobjednicima, osobito županijskoj listi IDS-HNS, gradskoj listi IDS-SDP, pulskom gradonacelniku Borisu Mileticu te kandidatima za župana, izdvojivši Jakovcica koji je tvrdi, bio korak do pobjede, Bolkovic veli da poštuje volju biraca, izrazivši žaljenje što vecina nije prepoznala one koji govore istinu.

- Mi smo uz Loredanu Štok, cija je lista sada desetkovana, bili jedina prava oporba, a isto vrijedi i za Županijsku skupštinu. Sada je red da tu ulogu preuzme Ladonja, kako opozicija u Vijecu ne bi bila deplasirana. Ocito gradani nemaju ništa protiv projekta "Brijuni rivijera", Kaštijuna ili Rockwoola, a iako cemo se i dalje tome protiviti poštujemo njihov izbor, veli Bolkovic. Istaknuo je da ce Istarski grozd, ciji su incijatori, nastaviti s aktivnostima u borbi protiv izgradnje planiranog županijskog deponija Kaštijun te da su razocarani što birace nisu uspjeli uvjeriti da nova stara-vlast Grad Pulu vodi najgore u posljednjih 20 godina.

 


Podijeli: Facebook Twiter