ISDF-u oduzet prostor zbog duga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom pulskog gradonacelnika deset zakupaca gradskih poslovnih prostora mora do kraja godine napustiti te prostore. Razlog za otkaz ugovora o zakupu, koji pocinje teci 1. listopada i traje dva mjeseca, leži u cinjenici što su ti zakupci Gradu dužni više od 1,8 milijuna kuna.

Prema rijecima gradonacelnika Borisa Miletica, rijec je o zakupcima od kojih neki ugovore o korištenju gradskih poslovnih prostora imaju cak od 1980. godine, dok je najnoviji sklopljen 2003. godine. Rijec je i o razlicitim iznosima duga, od kojih neki prelaze i 500-tinjak tisuca kuna, ali je, kaže Miletic, važno razluciti iznose mjesecne zakupnine i dužinu neplacanja.

Zanimljivo je napomenuti da se medu zakupcima našla i jedna politicka stranka, a rijec je o Istarskom socijaldemokratskom forumu. Oni su prostor imali u Divkovicevoj ulici, a cak 200 kvadrata placali su simbolicnih tri tisuce kuna mjesecno, odnosno svega 15 kuna po kvadratu, što je uobicajena tarifa za gradski prostor koji koriste politicke stranke. Prostor su dodijelili sami sebi 2002. godine za mandata gradonacelnika Luciana Delbianca koji je bio na celu te stranke. No, do danas su ostali Gradu dužni 47.880 kuna.

Zbog dugova Gradu otkazan je i zakup Miri Voštenu za poslovni prostor u Zagrebackoj 11, Lidiji Mustic Brekalo, odnosno caffe baru "Caffe" u Ulici Benediktinske opatije 1, Kora športu u Laginjinoj 3 te Dragomiru Jovanovicu za poslovni prostor u Ulici Sergijevaca 29 i u Istarskoj 16.

Zakupnik Estare Culto - Modna odjeca d.o.o. morat ce osloboditi poslovni prostor u Flanatickoj 10. Zakup je otkazan i Belindi Domika za poslovni prostor na Giardinima 4, Zuhri Šuput otkazan je poslovni prostor u Zagrebackoj 4 te Tomi Bubnju za poslovni prostor u Veronskoj 6.

- Neki poslovni prostori nalaze se na atraktivnim lokacijama koje cemo vrlo skoro izložiti na novom natjecaju za zakup, rekao je gradonacelnik.


Podijeli: Facebook Twiter