ISDF seli u bivšu vojarnu Gortan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska organizacija ISDF-a je u fazi preseljenja u novi prostor u bivšoj vojarni Gortan na adresi Trg I. istarske brigade, koji ce uskoro i službeno inaugurirati i predstaviti javnosti, rekao je predsjednik Gradske organizacije stranke Frane Milat.

Krajem rujna Grad je donio odluku kojom se otkazuju ugovori o zakupu za deset poslovnih prostora zbog ukupnog duga u iznosu od 1,8 milijuna kuna. Medu njima se nalazi i ISDF, koji je od 2002. godine imao u zakupu 200 kvadrata u Divkovicevoj ulici u Šijani.

Unatoc cinjenici što su, kao politicka stranka, imali povlaštenu zakupninu od svega 15 kuna po kvadratu i što su im priznata ulaganja u uredenje prostora u iznosu od 124 tisuce kuna koja su im se prebijala s pola mjesecne zakupnine, Gradu su do danas ostali dužni 47.880 kuna.

- Ono što u ovom trenutku mogu reci je da smo se dogovorili s Gradom, odnosno gradonacelnikom i prihvatili njegovu odluku. To drugim rijecima znaci da cemo iseliti iz tih prostora, odnosno vec smo u fazi iseljavanja, te da cemo namiriti dug koji imamo. Alternativni prostor za stranku smo vec našli pa cemo, dakle, nastaviti naše politicko djelovanje, rekao nam je predsjednik ISDF-a Livio Bolkovic.


Podijeli: Facebook Twiter