ISDF protiv kružnog toka u Šijani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Razvoj grada i planirane kapitalne investicije bili su teme konferencije za novinare Istarskog socijaldemokratskog foruma. Predsjednik Frane Milat naglasio je da mnoge nisu dobro isplanirane, kao i da nisu na dobrobit gradana, vec da se uludo troši velik novac.

Komentirajuci nedavnu javnu raspravu oko izgradnje kružnog toka u Šijani, Milat je rekao da se radi o megalomanskom projektu koji Puli nije potreban.

- U citavoj Hrvatskoj nema takve gradevine kakva ce se izgraditi u Puli. U gradovima poput Splita i Zagreba ima puno više automobila, a promet ipak funkcionira. Pa nece Split izgraditi rivu na dva kata da bi sprijecio gužve i cekanje na ukrcaj na trajekt, rekao je Milat.

Istaknuo je primjer zagrebackog rotora kao moguce rješenje za Pulu.

Nebrigu gradskih vlasti za gradane Milat vidi i na primjeru takozvane valorizacije podrucja oko lucice Delfin jer se, kako je rekao, interes kapitala i investitora stavlja ispred interesa gradana. Dodao je da se Pula pocela okretati iskljucivo turizmu što nije dobro jer tada sredina postaje ranjiva.

- Treba raditi na funkcionalnosti i investirati u svakodnevni život, istaknuo je Milat. Dodao je da bi trebalo uvesti reda u investiranje, a ne krenuti u nekoliko milijunskih projekata koji potom stoje, navodeci primjere OŠ Veli Vrh, gradskog stadiona i zaobilaznice.

Pohvalio je medutim odluku o izjednacavanju cijena privatnih i javnih vrtica, no istaknuo je da je odluka, kao i sve ostalo, došla prekasno. Žao mi je, rekao je Milat, što se u ovom gradu prvo potroše milijuni da bi se tek kasnije shvatilo da se moglo drugacije.

Za PR agenciju Manjgura, koja je donedavno imala ugovor s Gradom, rekao je da je to agencija za sve drugo osim za informiranje javnosti.

Ne bi li olakšao svakodnevni život Puljana, a s obzirom na raštrkanost gradskih poduzeca i nedostatak parkirnih mjesta, predsjednik ISDF-a predložio je gradskim vlastima otvaranje jedinstvenog punkta za placanje racuna gradskim poduzecima.


Podijeli: Facebook Twiter