"Iščem bičve" - iščem stolicu

Vanesa Begić i Tatjana Pokrajac Papucci (N. O. R.)
Vanesa Begić i Tatjana Pokrajac Papucci (N. O. R.)

Predstavljanje posljednje zbirke poezije "Iščem bičve", autorice Tatjane Pokrajac-Papucci u Rovinjskom Selu, bio je veliki i iznimno dobro posjećeni kulturni događaj, gdje su sve generacije Seljana došle da čuju i vide svoju sumještanku, ali i da joj, pokazalo se kasnije, i "pomognu" u objavljivanju sljedeće zbirke koja bi se trebala nastaviti na pjesmu o svim Seljanskim Marijama kojih se Tatjana Pokrajac-Papucci domislila u ovoj knjizi.

Dakle, publika je odmah po čitanju pjesme o "svim" Seljanskim Marijama, onako spontano i s klupe, svoju omiljenu autoricu podsjetila na one Marije koje je zaboravila spomenuti.

O samoj autorici Tatjani Pokrajac-Papucci uvodno slovo izrekla je novinarka Glasa Istre Vanesa Begić, kazavši da se s djelima ove autorice susrela poodavno.

- Bile su to prekrasne dječje slikovnice koje su odisale bojom, ritmom, zvukom i posebnom toplinom. Uslijedile su i knjige za djecu, pisane na književnom jeziku koje autorica piše s nevjerojatnom lakoćom. Riječ je o cijenjenoj  autorici, koja se u zbirci poezije "Iščem bičve" prvi put okušala i u pisanju na svojoj čakavici. Tatjana Pokrajac-Papucci, uz Daniela Načinovića, najkvalitetnija je pjesnikinja za djecu u ovom dijelu Istre na hrvatskom i čakavici, koja je svojim zbirkama, maštom, pismom i jezikom nadišla regionalne okvire, rekla je Begić, podsjetivši pri tom i na Facebook, putem kojeg se gotovo svakog dana autorica obraća svojim prijateljima. U tim crticama Tatjana piše o svom mikrokozmosu koji opet može biti svačiji makrokozmos, zaključila je Begić, sugerirajući da bi se ta razmišljanja i svakodnevne priče kojima nas autorica nagrađuje, mogle naći i u jednoj novoj knjizi tipa Facebook crtica.

Sama autorica pročitala je neke od svojih pjesama koje su posvećene njenom Rovinjskom Selu i ljudima, slikama iz djetinjstva i običajima. A da sve bude i ostane u pravom revijalnom tonu, pobrinuli su se i najmlađi Seljani, učenici područne Osnovne škole  te članovi KUD-a "Stjepan Žiža" iz Rovinjskog Sela. Gost iznenađenja bio je William Uljanić, rovinjski dogradonačelnik koji je specijalno za ovu prigodu za gitarom izveo i jednu Tatjaninu pjesmu, koja je desetljećima ranije uglazbljena. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter