Isabel: Rundek i Duco gosti Točke susreta

Duco i Darko pozvani su da sudjeluju u Točki susreta, Isabel (D. ŠTIFANIĆ)
Duco i Darko pozvani su da sudjeluju u Točki susreta, Isabel (D. ŠTIFANIĆ)

U Gradskoj radionici u Puli ove nedjelje održava se četvrta "Točka susreta - Musicpolis", a Isabel, violinistica i organizatorica ovih glazbenih susreta na Stoji, najavljuje među gostima i svoje kolege iz Rundek Cargo Trija, Darka Rundeka i Dušana Vranića Ducu.

Pitamo hoće li slijediti koncept Točke susreta, spontanih glazbenih improvizacija, ili postoji mogućnost da čujemo i nešto iz repertoara koji publika već poznaje.

- Odgovor je vrlo jasan: Duco i Darko pozvani su da sudjeluju u Točki susreta, ovako kako je koncipiran taj projekt. Ne treba očekivati Cargo Trio. Osim ako se spontano ne provuče u određenom trenutku neka pjesma, zašto ne, ništa se ne zabranjuje.

Možda se pojavi, u improvizacijama, i neki novi aranžman naše skladbe, nikad se ne zna. Ali treba reći da ne postoji nikakva namjera da se svira repertoar Cargo Trija.

Trio je upravo na ljetnoj turneji…
Rundek Cargo Trio se ne zaustavlja. Svirali smo cijelo ljeto u mnogim gradovima na području bivše Jugoslavije, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. U nedjelju smo u Puli, a već u ponedjeljak krećemo za Srbiju gdje ćemo opet imati nekoliko koncerata. To je "život turneje" Rundek Cargo Trija.

Možemo li uskoro očekivati i novi album?
Već godinu i pol dana, možda i više, radimo na novom albumu. Ako se ne želiš ponavljati, moraš si dati vremena, jer proces kreativnosti se razvija polako, iziskuje svoje vrijeme. Zadnji put smo na novim pjesmama radili u srpnju, desetak dana u studiju na Braču. Polako se bližimo kraju i nadamo se proizvesti nešto konkretno do kraja godine.

Vratimo se pulskoj Točki susreta. Željeli ste okupiti lokalne muzičare, pokrenuti neku novu energiju u gradu u kojem živite zadnjih godina. Mislite li da ste uspjeli u tome?
Koncept je ovih glazbenih druženja da omogući susrete glazbenika različitog porijekla, različitih muzičkih stilova, različite naobrazbe, različitih stupnjeva poznavanja svog instrumenta...

Željela sam da se susretnemo i pokušamo zajedno muzicirati kako bismo putem vrlo preciznog "sredstva", a to je slušanje sebe i drugih, stvarali, kreirali nove glazbene forme.

To nije Točka susreta samo s glazbenicima već i s publikom, koja također sudjeluje u projektu. Publika je svojim slušanjem u interakciji s glazbenicima, s njihovim slušanjem sebe i drugih glazbenika, te im pomaže svojom energijom pri kreiranju mogućih novih formi. (D. PALIBRK)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter