Irsko sveučilište priprema simpozij o Davidu Bowieju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kultni britanski glazbenik David Bowie bit će tema simpozija koji od 26. do 28. listopada organizira Sveučilište Limerick u Irskoj.

Na velikoj panel raspravi sudjelovat će govornici iz cijelog svijeta, a nastupit će i sastav "Rebel, Rebel" koji svira obrade Bowiejevih pjesama, izvijestilo je sveučilište.

Simpozij je nazvan "Čudna fascinacija" (Strange Fascination) po stihovima iz Bowiejeve pjesme "Changes" koja je kao singl objavljena prije 40 godina.

Odsjek za sociologiju Sveučilišta u Limericku pozvao je znanstvenike u širokom rasponu disciplina kao što su kulturalne studije, etnomuzikologija, rodne studije, muzikologija, medijske studije, studije pop glazbe, queer studije i sociologija, da predlože radove o aspektima kreativne karijere Davida Bowieja kao pjevača, tekstopisca, glumca, umjetnika, suradnika i producenta.

Organizator je posebno zainteresiran za radove koji se bave Bowiejem kao glazbenikom koji je prigrlio mnoštvo glazbenih stilova kao što su r'n'b, drum and bass, dance i slično. Cilj je simpozija procijeniti trajnu ostavštinu Bowiejeve karijere.

Planirano je i izdavanje knjige s odabranim radovima s tog skupa.

Sveučilište u Limericku ranije je već organiziralo izuzetno uspješan simpozij o Morrisseyju, britanskom pjevaču i bivšem članu legendarnih Smithsa. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter