Irska - Hrvatska 0:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prijateljskoj nogometnoj utakmici odigranoj na stadionu Aviva u Dublinu reprezentacije Irske i Hrvatske igrale su 0:0. Pred 15.000 gledatelja sudio je Hagen iz Norveške.

Naša reprezentacija niti u petom gostovanju u Dublinu nije uspjela slaviti. Bio je ovo treci neodluceni rezultat uz dva poraza.

Gledatelji na novom stadionu Aviva u Dublinu nisu mogli uživati u lijepom nogometu. Po povremeno vrlo jakoj kiši uzbudenja pred vratima bila su tek sporadicna.

Prvu prigodu za vodstvo imala je Hrvatska u 15. minuti kada je Strinic utrcao u kazneni prostor Irske, primirio loptu, ali u trenutku kada se spremao pucati, domaci branic Kelly rukom ga je srušio na tlo. Ipak, norveški sudac Hagen nije pokazao na bijelu tocku.

U nastavku utakmice opasniji su bili Irci koji su dugim loptama lako prelazili našu obrambenu liniju, ali srecom nisu opasnije zaprijetili sigurnom Pletikosi.

U 38. minuti naša je reprezentacija odigrala najbolju akciju u prvom poluvremenu, Srna je probio desni bok i ubacio prizemnu loptu na 10-ak metara od gola. Na nju je natrcao Kranjcar, no potom je poslao loptu visoko na tribine.

U nastavku utakmice Hrvatska je igrala bolje te je uputila nekoliko udarac u okvir irskog gola, ali rezultat se nije mijenjao.

Hrvatska ce sljedece utakmice u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2012. igrati 2. rujna na gostovanju protiv Malte te 6. rujna protiv Izraela u Zagrebu.

IRSKA: Given (Westwood, 65) - Kelly, Dunne, St. Ledger, Ward - Duff (Treacy, 83), Whelan (O'Dea, 74), Gibson, Hunt (Keogh, 65) - Long (Cox, 83), Keane

HRVATSKA: Pletikosa - Corluka (Vrsaljko, 74), Šimunic, Lovren, Strinic - Srna, Modric, Vukojevic (Dujmovic, 86), Kranjcar (Ilicevic, 65) - Eduardo (Olic, 46), Mandžukic (Kalinic, 74)


Podijeli: Facebook Twiter