Ironman: Posebna regulacija prometa i parkiranja

ironman_703_pula_plan preregulacije prometa_trcxanje_28.08.jpg
ironman_703_pula_plan preregulacije prometa_trcxanje_28.08.jpg

Više od dvije tisuće sportaša iz cijeloga svijeta u nedjelju će se na drugom pulskom Ironmanu 70.3 iznova natjecati u akvatoriju Verudele te ulicama Pule i Južne Istre. Lani je promet u gradu bio otežan zbog zatvorenih prometnica, kako kroz sam centar Pule, tako i u okolici. Promjene ovogodišnje utrke su tako već na samoj trasi u odnosu na prošlu godinu u biciklističkom dijelu utrke.

Propuštanje vozila

Naime, ove godine se, nakon plivačkog dijela na Verudeli, nastavlja biciklom prema Galižani, Vodnjanu, Svetvinčentu, Petehima, Marčani, Loborici, Valturi, Šišanu i Šikićima ponovno do Verudele odakle kreće trčanje prema centru grada. Ove godine idu preko šetnice Lungomare, te utrka nakon dva i pol kruga oko centra grada, kao i lani, završava u samoj Areni.

Točan prikaz privremene regulacije prometa koja će biti u primjeni na dan utrke moći će se pogledati na stranicama www.ironmanpula.com, ali i na stranicama Grada www.pula.hr i Turističke zajednice www.pulainfo.hr. Pulapromet će u petak, subotu i nedjelju imati besplatne vožnje na Verudelu s određenih stanica. Za promet će najduže biti zatvorene prometnice uz more i to Verudela-semafor na Zlatnim stijenama (od 10 do 16.30 sati), Ulica Veruda (od 10 do 17.30), Lungomare (10 do 17.30), te ulice Stoja, Fižela, Revelanteova, Sv. Polikarpa i Bečka (od 10.30 do 12 i od 12.45 do 17.30 sati), te Flaciusova, Riva, Ulica Sv. Petra, Istarska ulica od raskrižja s Ulicom Dubrovačke bratovštine do Arene i ulica Starih statuta (10 do 19 sati).

Zabrana parkiranja

U razdoblju od 10 do 12 sati i od 12.45 do 17.30 sati neće se moći niti ući niti izaći sa zapadnog dijela Stoje, dok će se sa južnog dijela Stoje moći izaći kroz Ulicu Valsaline djelomičnim propuštanjem prometa u razdoblju od 12.45 do 17.30 sati. Djelomično će biti zatvorene i slijedeće ulice: Veruda (od semafora na Zlatnim stijenama do skretanja u Tomasinijevu ulicu) - prometovat će se samo duplom desnom stranom u jednom smjeru u razdoblju 10 - 16:45 sati; Arsenalska ulica (bulevar) - od raskrižja s Bečkom do Doma branitelja prometovat će se samo desnom stranom u periodu 10 - 18 sati; Giardinima i Istarskom ulicom će se prometovati samo desnom stranom u periodu 12 - 19 sati. U tom periodu (12-19 sati) neće se moći ući u centralni dio grada omeđen gore spomenutim ulicama već će se moći samo izaći i to kroz predviđene prijelaze, odnosno Ulici Dubrovačke bratovštine te kroz Carrarinu i Zadarsku ulicu.

Također, vrijedit će zabrana parkiranja od subote u 22 sata do nedjelje u 22 sata duž cijelog Lungomarea, Rive i Ulice 119. brigade te Mandrača, kao i u Istarskoj ulici. Na Zlatnim stijenama zabrana parkiranja vrijedit će od subote u 18 sati do nedjelje u 18 sati, dok će parkiralište na Verudeli biti zatvoreno već danas ujutro od 8 sati pa sve do ponedjeljka u 20 sati. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter