Iron Maiden u Splitu 27. srpnja

Iron Maiden
Iron Maiden

Heavy metal legende Iron Maiden nastupit će 27. srpnja u Spaladium Areni u Splitu u sklopu "The Book of Souls" turneje na kojoj će nekoliko puta obići svijet svirajući kombinaciju novog albuma i "best of" set liste na rasprodanim stadionima, festivalima i arenama, najavili su jučer iz LAA agencije.

Trideseta godišnjica prvog nastupa u Hrvatskoj

Ta institucija žestoke rock glazbe u Split ponovo dolazi na 30. godišnjicu svog prvog nastupa u Hrvatskoj (Dom sportova u Zagrebu, rujan 1986.).

Posebnost novog sastanka Maidena i Splita vjerojatno je i jedan od najmanjih kapaciteta u kojima će britanske legende nastupiti na ovoj turneji. U prodaju će biti pušteno svega 11.000 ulaznica, djelomično i zbog velike i raskošne produkcije koja za ovu priliku ulazi u Spaladium Arenu. Cijene karata kreću se od 290 do 430 kuna.

Od svih dolazaka u Hrvatsku, Iron Maiden nikada nisu dva puta nastupili na istoj lokaciji, pa će Spaladium Arena tako stati uz bok Domu sportova u Zagrebu, stadionu Radnika u Velikoj Gorici, splitskom Poljudu (gdje ih je 2008. gledalo gotovo 25.000 ljudi) i zagrebačkoj Areni (gdje ih je 2013. gledalo 18.000 fanova), kao peto mjesto koje je ugostilo Maidene.

Velika svjetska turneja kreće krajem ovog mjeseca s Floride, i Maideni na njoj obilaze redom Sjevernu i Južnu Ameriku, Aziju, Australiju i Novi Zeland te Južnoafričku Republiku, ne bi li krajem proljeća konačno došli u Europu, gdje će se zadržati do početka kolovoza.

Ponovni susret sa svojim fanovima

Uoči koncerta u Splitu pjevač Bruce Dickinson je izjavio da su u Hrvatskoj oduvijek voljeli nastupati te da će biti sjajno vidjeti se ponovno sa svojim fanovima.

Istaknuo je da nisu još do kraja razradili set listu, ali naginju tome da odsviraju što više je moguće novih pjesama. "No opet, postoje mjesta koja ne posjećujemo često, tako da će svaku večer set lista uključivati i veliki broj starih favorita. Naporno radimo i na vizualnom dijelu nove turneje i mislim da će fanovi biti zadovoljni s iznenađenjima koja smo im pripremili", rekao je Dickinson.

Kaže kako jedva čekaju da krene nova turneja.

"Iron Maiden su koncerti band, to je ono što najviše volimo raditi. Krećemo krajem ovog mjeseca iz Sjedinjenih Američkih Država, 19 mjeseci nakon našeg zadnjeg koncerta na Sonisphere festivalu u Velikoj Britaniji", dodao je.

Njihov novi album "The Book of Souls" odmah nakon izlaska zauzeo je prvo mjesto na top listi prodaje u Hrvatskoj i više od 40 zemalja diljem svijeta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter