Iron Maiden 31. srpnja u Zagrebu


Nakon nastupa u Velikoj Gorici 2003. te u Splitu 2008. godine, kultni britanski, a možda najveći svjetski heavy metal bend Iron Maiden ponovno stižu u Hrvatsku. Prvi puta nastupit će u Zagrebu u sklopu svoje turneje "Maiden England World Tour", a koncert će se održati u zagrebačkoj Areni 31. srpnja (srijeda).

Najavljujući za tu priliku spektakularan koncert, frontmen Bruce Dickinson rekao je: "Uzbuđeni smo što ćemo opet nastupati u Hrvatskoj, u sklopu Maiden England turneje.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji uspjeli smo nadograditi i poboljšati originalnu produkciju iz 1988. godine za ovu turneju. Uz novu produkciju dolazi i novi lightshow, stage set kao i Eddijeve različite inkarnacije (Eddie je Maidenova zvijer, spoj kostura i zombija), puno pirotehnike i još mnogo toga s čime ćemo oduševiti fanove!"

Fan klub pretprodaja ulaznica za veliki koncert heavy metal divova počinje sutra u 9 sati i trajat će do 23.50 sati preko web stranice www.ironmaiden.com, dok redovna prodaja ulaznica počinje u petak.

Najjeftinija ulaznica (sjedenje 3) koštat će 250 kuna, lože 600, headbangers pit 350, prvo stajanje 330, i drugo sjedenje 275 kuna.

Maideni su osnovani daleke 1975., a ime bendu dao je basist Steve Harris, a označava srednjovjekovnu spravu za mučenje. Dickinson je debitirao na kultnom albumu iz 1982. "Number of the Beast", a istoimena pjesma, uz "2 Minutes to Midnight", "Run to the Hills" i Fear of the Dark", spada u njihove najveće, ali i najveće svjetske heavy metal hitove. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter