Irena Hrstić sanacijska upraviteljica pulske bolnice

Irena Hrstić (M. MIJOŠEK)
Irena Hrstić (M. MIJOŠEK)

Vlada je na današnjoj sjednici sanacijskom upraviteljicom Opće bolnice u Puli imenovala dr. sc. Irenu Hrstić, rukovoditeljicu Djelatnosti za unutarnje bolesti u pulskoj bolnici. Uz dr. Hrstić, bolnicom će sljedeće tri godine rukovoditi tročlano Sanacijsko vijeće kojim će predsjedati Ljubica Đukanović, kao predstavnica Ministarstva zdravlja, a ostali su članovi Biserka Laljak-Kamenečki iz Ministarstva financija te dr. Nadomir Gusić, šef pulske kirurgije, kao predstavnik ustanove.

Sukladno Odluci o sanaciji Opće bolnice Pula, razriješeni su dužnosti dosadašnji članovi Upravnog vijeća Valerio Drandić, David Rajko i Boris Miletić. Do stupanja na snagu ove odluke Vlade - objavom u Narodnim novinama, što može potrajati - bolnicom još rukovodi ravnatelj dr. Lems Jerin, koji nam se danas nije javljao na telefon, kao ni dr. Gusić koji je na godišnjem odmoru.

Dr. sc. Irenu Hrstić zatekli smo na poslu. Njenu stručnost i organizacijske sposobnosti hvale i njezine kolege u Puli.

- Iskreno se nadam da će bolnica biti sanirana na dobrobit i djelatnika i pacijenata. Mogu obećati da ću se maksimalno potruditi da se ne smanjuje obim zdravstvenih usluga u pulskoj bolnici", kaže dr. Hrstić.

Pulska bolnica krenula je početkom ove godine u sanacijski postupak s dugom od oko 170 milijuna kuna, koji je od tada još samo rastao iščekujući odluku Vlade o imenovanju sanacijskih upravitelja. (D. PALIBRK)

OPŠIRNIJE ČITAJTE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter