Irena Giorgi predstavila debi album "Ena's"

Album "Ena's" donosi 11 pretežito ljubavnih pop pjesama (D. MEMEDOVIĆ)
Album "Ena's" donosi 11 pretežito ljubavnih pop pjesama (D. MEMEDOVIĆ)

"Tamni biser", ponajbolja od ukupno 11 pretežito ljubavnih pop pjesama na njenom debitantskom albumu "Ena's", kao i žanrovski odmaknuta i dinamičnija swing pjesma "Zar se noćas opet ljutiš", bili su najbolji dijelovi sinoćnje 75-minutne koncertne promocije albuma prvijenca pulske glazbenice Irene Giorgi i njenog pratećeg benda Baby Universe u popunjenom pulskom The Shipyard Pubu. Glazbu i tekst prve (i većine pjesama na albumu) potpisuje riječka kantautorica Meri Trošelj, a navedene swing skladbe Toni Pernić.

Cjelokupni dojam bio bi bolji da je ozvučenje u ovom prostoru bolje, a i da nije bilo žamora stražnje polovice publike, vjerojatno tek redovnih posjetitelja puba.

Nakon uvodne "Baby Universe", obrade pjesme pokojne Jadranke Stojaković, izveli su pjesmu "Neka svemir presudi", singl kojim je Irena Giorgi prije tri godine, nakon višegodišnjeg pjevanja i sviranja flaute i harmonike u grupi Indivia Franka Krajcara, otpočela svoju samostalnu karijeru pop glazbenice. U tome je vjerno prati njen suprug, gitarist Mauro Giorgi, koji na albumu potpisuje većinu aranžmana, a prekjučer je predvodio bend u kojem su bili i gitarist Alen Spada, basisti Davor Milovan i Nenad Mirt te bubnjar Roberto Legović.

- Da nije bilo Meri Trošelj, ne bi bilo ni ovog albuma, rekla je u srednjem dijelu koncerta Irena Giorgi, ustupivši zatim pozornicu ovoj kantautorici koja je na akustičnoj gitari izvela dvije svoje ljubavne pjesme. 

Nisu izostale ni pjesme "Sedam dana" i "Zadnji ples", a u Ireninoj autorskoj pjesmi s bluz primjesama "Još uvijek volim te" na usnoj harmonici gostovao je Predrag Ljuna, a za skladbe "Zar se noćas opet ljutiš" (koju su ponovili u odjavi koncerta) bendu se pridružio saksofonist i lider Le Monde Banda Renato Orbanić. Usput, aranžman potonje potencijalne hit pjesme kreirali su Mauro Giorgi, Miron Hauser i Denis Budim, koji sa svojim rovinjskim LA Studiom potpisuje produkciju albuma. Irenin debitantski album "Ena's" objavio je Aquarius Records. (Z. ANGELESKI)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter