Irena Burba predsjednica Saveza udruga Rojca

Savez je učlanjen u europsku mrežu kulturnih centara TEH (Arhiva)
Savez je učlanjen u europsku mrežu kulturnih centara TEH (Arhiva)

Savez udruga Rojca proslavio je drugu godišnjicu. Mrežu danas čini 20 udruga različitog područja djelovanja, a radi se o nevladinim i neprofitnim organizacijama civilnog društva Društvenog centra Rojc koja ih okuplja i predstavlja, zastupa njihove interese, potiče međusobnu suradnju i angažirano djeluje u zajednici.

U prve dvije godine Savez je proveo svoje prve projekte u sklopu kojih su održane brojne radionice, okrugli stolovi, izdano je pet brojeva Veznika - novina o Rojcu, održavana je web stranica, organizirane zajedničke aktivnosti kao što je "Akcija Rojc". Također, zaposlena je jedna osoba na pola radnog vremena.

Jedan od velikih uspjeha Saveza je učlanjenje u europsku mrežu kulturnih centara Trans Europe Halles (TEH), čime je Rojc postao prvi i jedini član iz Hrvatske. Savez je već dobio ponudu da 2015. godine bude domaćin međunarodnog susreta TEH mreže, a iduće godine suorganizirat će manje susrete i seminare TEH-a.

Planovi za daljnji rad Saveza su brojni, od strategije razvoja za naredno razdoblje, razvijanja programske djelatnosti u Dnevnom boravku i njegovo opremanje, zapošljavanje programskog koordinatora, Akcija Rojc, projekt R2 fusion, izdavanje Veznika, istraživanje mogućnosti održivosti Rojca do zajedničkih projekata s drugim kulturnim centrima u Hrvatskoj i izvan granica.

Na drugoj redovnoj izbornoj Skupštini Saveza za predsjednicu je izabrana Irena Burba (Zelena Istra), dopredsjednicu Ina Kihli (Seasplash), drugu dopredsjednicu Daniela Poropat (Gradska radionica Pula), a članovi Izvršnog odbora su Irena Boljunčić Gracin (Čarobnjakov šešir) i Kristina Nefat (TOFA). (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter