Irak: U seriji napada više od 80 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nizu bombaških napada i u pucnjavi u Bagdadu i okolici ubijene su najmanje 82 osobe, potvrdili su sigurnosni i lijecnicki izvori.Vecina poginulih su bili pripadnici snaga sigurnosti, koji su ocito i bili meta napada, javljaju agencije.

U eksplozijama automobila bombi u dva grada južno od Bagdada i u irackom gradu Najafu poginulo je u nedjelju ukupno 20 ljudi, a ranjeno je 80, kazala je policija i bolnicki izvori, što današnji dan cini jednim od najkrvavijih u posljednja dva tjedna.

U eksploziji tri automobila bombe u Mahmudiji, 30 kilometara južno od Bagdada, ubijeno je 11 ljudi a 38 ranjeno, rekli su izvori iz policije. Prvi je automobil bomba eksplodirao na parkiralištu a kada je na mjesto eksplozije pristigla policija eksplodirao je drugi automobil. Treci automobil je eksplodirao ispred policijske postaje u gradu, rekli su izvori. Mnogi od ranjenih, medu kojima su i pripadnici policije, su u kriticnom stanju.

U eksploziji dvije bombe na tržnici u Madaenu, 30 kilometara jugoistocno od iracke prijestolnice, ubijeno je pet osoba a 14 ranjeno, rekli su izvori iz policije i bolnice.

Jedno od jteže pogodenih mjesta je Taji, sunitsko naselje udaljeno oko 20km sjeverno od Bagdada, u kojem je smrtno stradalo najmanje 18 osoba, a najmanje ih je 112 ranjeno u najkrvavijem danu godine.

Napadi autobombama sa smrtnim posljedicama zabilježeni su i u samom Bagdadu, a napadnuta je i vladina zgrada u Sadr cityju. Najmanje sedam automobila bombi eksplodiralo je na sjeveru u gradu Kirkuk. Gradovi Dhuluiya, Saadiya, Khan Beni-Saad, Tuz Khurmatu and Dibis su takoder napadnuti.(Hina/Reuters/BBC)


Podijeli: Facebook Twiter