Irak: U nasilju osam mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je osam ljudi ubijeno u subotu ujutro u Iraku, među kojima su majka i njezine dvije kćeri koje su u njihovu domu ubile nepoznate osobe, a u podmetnutoj eksploziji život su izgubili otac i njegov jedanaestogodišnji sin, izvijestile su agencije.

Majka i njezine dvije kćeri u dobi od dvadesetak godina ubijene su u kući blizu Bakube. Jedan militant je kazao kako se pretpostavlja da su žene ubijene jer su bile doušnice policije. Muškarac i njegov jedanaestogodišnji sin smrtno su stradali kada su naletjeli na podmetnutu eksplozivnu napravu u središtu Tikrita, na sjeveru zemlje.

U Mosulu su ubijena dvojica tjelohranitelja zadužena za sigurnost jednog iračkog suca, koji u tom trenutku nije bio u blizini. Jedan civil je ubijen, a pet ih je ozlijeđeno u eksploziji bombe ručne izrade u Bagdadu.

Nasilje u Iraku ponovno je na razini onoga iz 2008., kada je zemlja izlazila iz teškog razdoblja koje je graničilo s građanskim ratom između muslimanskih šijita i sunita. Samo tijekom srpnja u sukobima u toj zemlji smrtno je stradalo gotovo 1000 ljudi. (Hina/AFP)

 


Podijeli: Facebook Twiter