Irak: Petnaestero mrtvih u novim napadima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje petnaest osoba je poginulo u novim napadima u nedjelju u Iraku kada je osam bombaša samoubojica napalo sigurnosne snage i vladinu zgradu sjeverozapadno od Bagdada, rekli su čelnici.

Ovi novi napadi događaju se u prilikama kada je Irak zahvatilo najgore nasilje u zadnjih pet godina, nakon krvava konfesionalnog sukoba sunita i šijita i dok u susjednoj Siriji traje rat koji bi se mogao proširit izvan granica te zemlje.

U Rawi, u pokrajini Al-Anbaru, u bombaškim napadima poginulo je troje članova mjesne skupštine, trojica policajaca, dijete i još jedna osoba. U napadima je 28 osoba ranjeno, rekao je liječnik Wael Fauzi za AFP.

Policijski načelnik Mohamed Ahmed al-Rawi rekao je da su dvojica bombaša samoubojica pješaka i jedan u automobilu nakrcanom eksplozivom napali sjedište policije a četvrti se zaletio autom u kontrolnu točku na ulazu u Rawu.

Druga trojica pješaka samoubojica i četvrti u automobilu napali su sjedište mjesne uprave gdje je trajao sastanak čelnika.

Sigurnosne snage i mjesni dužnosnici česta su meta napada oružanih skupina, napose onih povezanih s al Qaedom.

Usto, u nedjelju su sjeverno od Bagdada eksplodirali bomba postavljena uz cestu i autobomba dok je prolazio konvoj u kojemu je bio policijski načelnik pri čemu je šest osoba poginulo a sedam je ranjeno.

Južno od prijestolnice, prodavač mesa uz cestu ustrijeljen je, a u eksploziji bombe u prijestolnici šest osoba je ranjeno.

Nasilje je u porastu od početka godine zbog političke krize koja bi mogla potrajati sve do parlamentarnih izbora raspisanih za 2014. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter