Irak: 25 mrtvih u trostrukom napadu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 25 osoba, većinom bivših vojnika kurdskih snaga koji su se željeli pridružiti redovima pešmerga, poginulo je u nedjelju u trima eksplozijama triju automobila-bombi u gradu Kara Tapahu, na sjeveru Iraka, rekli su dužnosnici.

Gradonačenlnik Kara Tapaha Vahab Ahmed je rekao da su tri autobombe eksplodirale prije 8 sati po srednjoeuropskom vremenu u tom području pod kurdskom kontrolom, sjeveroistočno od Bagdada.

Kara Tapah se nalazi blizu grada Džalavla, strateškog mjesta gdje se sukobljavaju vladine snage i džihadisti Islamske države (IS).

Tri eksplozije su bile usmjerene na zgradu u kojoj se nalazi ured gradonačelnika, koju koriste kurdske službe sigurnosti i u kojoj se nalazi ured političke stranke Patriotske unije Kurdistana.

Podatak o 25 poginulih je potvrdio jedan mjesni dužnosnik iračke savezne vojske. Jedan visoki dužnosnik službi sigurnosti autonomne vlade Kurdistana rekao je da su poginuli većinom pešmerge koji su se željeli pridružiti borbi protiv IS.

Etnički i vjerski mješana pokrajina Dijala je poprište intenzivnih sukoba džihadista IS-a i iračke vojske koju podupiru kurdske snage i šijitske milicije.

U Bakubi je u eksploziji bombe postavljene uz rub ceste u nedjelju poginulo šest civila, naveli su jedan policijski časnik i bolnički izvor.

Isti izvori su rekli da je jedna žena poginula i dvoje djece ranjeno u eksploziji bombe na kuću u kojoj živi jedan policajac u Bakubi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter