Ipsilonom vozila u suprotnom smjeru

Ni velike ploče s upozorenjima, čini se, ponekad ne budu dovoljne (arhiva)
Ni velike ploče s upozorenjima, čini se, ponekad ne budu dovoljne (arhiva)

Šezdesetpetogodišnja Riječanka, vozačica opel astre riječkih oznaka, prometovala je u srijedu navečer Istarskim ipsilonom desetak kilometara u suprotnom smjeru, na dionici od Kanfanara do Žminja, te se okrenula i vratila do čvora Kanfanar, gdje je izašla s Ipsilona. Okrenula se tek kad je uočila da joj druga vozila dolaze ususret. Policija ju je zaustavila kod mjesta Turina iza 22 sata, nakon što je izašla s Ipsilona. Protiv 65-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prometnog prekršaja.

 Vožnja u suprotnom smjeru na Istarskom ipsilonu nije novost, no prava je sreća da dosad nitko nije stradao niti se dogodila ijedna prometna nesreća. Izdvajamo dva slučaja, iz listopada i studenog prošle godine.

U prvom je slučaju poznati rovinjski odvjetnik svojim moćnim BMW-om vozio desetak kilometara u suprotnom smjeru od čvora Kanfanar do Medaki. Kada je zaustavljen policija ga je htjela alkotestirati, no on je to odbio i pokušao pobjeći, a pritom je i udario policajca u glavu. Uhićen je i odveden u porečku policijsku postaju na triježnjenje.

U studenom je pak jedan Medulinac za volanom hyundaija ušao na čvoru Kanfanar u pogrešnu traku i vozio do Pule, a policija ga je zaustavila nakon punih tridesetak kilometara.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za vožnju u suprotnom smjeru predviđena je novčana kazna od 2.000 do 5.000 kuna te tri mjeseca zabrane upravljanja vozilom. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter