Ipsilonom opet u suprotnom smjeru!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog vozaca koji je u Istarskim ipsilonom od Kanfanara do Pule vozio u pogrešnoj prometnoj traci, namijenjenoj za vožnju vozila iz suprotnog smjera, svi ulazi na Ipsilon bili su zatvoreni od 11.10 do 11.28 sati.

Kako je izvijestio OKC PU istarske, odmah nakon dojave o vozacu koji vozi suprotnim smjerom zatvoreni su svi ulazi na Ipsilon na potezu od Kanfanara do Pule, na teren su izašli policija, djelatnici Bina-Istre i cestarske ophodarske službe, no vozac koji je svojom vožnjom osim svog doveo u opasnost i tude živote, nije pronaden. Nije poznato na koji se nacin opasni vozac uspio "izvuci" s Ipsilona, buduci da je navodno s autoceste izašao na jednom od izlaza u Vodnjanu.

Navodno su ocevici vidjeli da iz smjera Kanfanara prema Puli u suprotnom smjeru vozi automobil seat ibiza zlatne boje za cijim se upravljacem nalazila ženska osoba.

Vožnja u suprotnom smjeru na zasad jedinih tridesetak kilometara istarske autoceste u posljednje vrijeme, nažalost, nije ništa novo. Posljednji takav slucaj zabilježen je protekle subote. Tada je istarskoj policiji oko 12 sati dojavljeno da se automobil marke suzuki Ipsilonom krece u suprotnom smjeru, odnosno da vozi pogrešnom prometnom trakom od Vodnjana prema Puli. Iako je policija zajedno s ostalim službama odmah izašla na prometnicu, nije uspjela uloviti nesmotrenog vozaca.

Slicna situacija dogodila se i 20. sijecnja ove godine. Tada se naime nešto prije podneva, kod naplatnih kucica Vodnjan-sjever bijela "peglica" pokušala ukljuciti u promet na autocestu u krivom smjeru. No vozac se ubrzo vratio u ispravan smjer kretanja i nastavio vožnju. Prava je sreca da su sve dosadašnje vožnje u suprotnom smjeru Istarskim ipsilonom prošle bez težih posljedica. Bez posljedica, barem onih prekršajnih, za sada su prošli i nesmotreni vozaci.


Podijeli: Facebook Twiter