Ipsilonom od Pazina do Žminja od 1. 4.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije dionice Ipsilona, od Pazina do Žminja i od Buja do Nove Vasi, na kojima su graditelji iz francuskog Bouyguesa i njihovi kooperanti u proteklom razdoblju intenzivno gradili, nisu otvorene u petak iako je to bilo najavljeno.

Kako saznajemo od direktora Upravljanja i održavanja Bina-Istre Christiana Santalese, na koordinaciji graditelja i koncesionara Bina-Istre odluceno je da se zbog dovršetka planiranih radova dionice otvore 1. travnja.

Dionica od Pazina do Žminja više se nece zatvarati, dok ce se na trasi od Buja do Nove Vasi nakon Uskrsa, od 6. do 16. travnja, opet zatvoriti smjer prema Umagu pa ce vozaci morati koristiti obilazak preko Brtonigle.

I dalje, do 30. travnja, ostaje zatvorena dionica od cvora Vodnjan jug do cvora Pula. Do tog datuma radit ce se i na cvorovima Višnjan i Medaki, kroz koje se može proci, ali se ne može uci na izlaze prema Porecu i Vrsaru, vec za to treba koristiti zaobilazne pravce.

Graditelji iz francuskog Bouyguesa i njihovi kooperanti otvorili su gradilišta duž svih dionica, od Pule do Umaga i od Kanfanara do Rogovica, na 95 od 144 kilometra Ipsilona.

Radovi su najviše napredovali na 28 kilometara dionice od Kanfanara do Pule. Ovaj ce dio Ipsilona kao autocesta prvi biti otvoren sa zatvorenim sustavom naplate do turisticke sezone.

Radni datum dogovoren s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te s Istarskom županijom je 1. lipnja jer bi do tada trebali biti gotovi svi radovi. (A. POKRAJAC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter