Ipsilon zatvoren zbog poledice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak oko 20.30 sati OKC PU istarske izvijestio je da je dionica Istarskog ipsilona od Pule do Kanfanara zbog leda na kolniku zatvorena te da se promet preusmjerava na staru cestu za Bale.

Zbog tuce koja je tijekom petka padala na dionici Istarskog ipsilona, odnosno na istarskoj autocesti izmedu prometnih cvorova Vodnjan sjever i Kanfanar u kratkom vremenskom razmaku dogodilo se cak pet prometnih nesreca u kojima nitko nije ozlijeden.

Oko 13.40 sati na dionici Vodnjan-Kanfanar u blizini odmorišta Bale dva su automobila i jedno teretno vozilo završili izvan kolnika. Najprije je D. Ž. za upravljacem teretnog vozila Citröen rijeckih registracijskih oznaka naišao na jaku tucu koja se zadržavala na kolniku te je izgubio nadzor i izletio ulijevo udarivši u metalni odbojnik. Citröen se nakon toga zaustavio na lijevoj prometnoj traci namijenjenoj pretjecanju.

Nedugo zatim na isti je nacin i na istom mjestu vožnju skoncala i K. G. (37), vozacica automobila zagrebackih registracijskih oznaka koja se kretala u istom smjeru kao i Citröen, odnosno prema Kanfanaru. Nakon što je automobilom naletjela na tucu odnosno led koji se zadržao na kolniku izgubila je nadzor nad automobilom i udarila u metalni odbojnik te se zaustavila na desnoj prometnoj traci.

Posljednji u nizu od tri sudara doživio je R. C. (38) iz Poreca za upravljacem VW Golfa pulskih registracijskih oznaka. On je na istom mjestu gdje i dva prethodna vozila izgubio nadzor nad upravljacem, udario u metalni odbojnik i na koncu se zaustavio u desnoj prometnoj traci. Prava je sreca da se dva automobila i teretno vozilo nisu medusobno sudarili.

Promet je na toj dionici zbog nesrece bio u prekidu od 14 do 15.25 sati, no samo nekoliko minuta nakon toga tuca je opet zasula kolnik pa su vozaci dvaju vozila izgubili nadzor i završili izvan kolnika. Prema prvim informacijama i u tim dvjema nesrecama nije bilo ozlijedenih.

Vozace se upozorava na oprez, a onaj tko se uputi na Cicariju treba ponijeti i zimsku opremu. Ona je obavezna na cestama Buzet - Vodice - Mune, te Trstenik - Lupoglav, na kojima su proglašeni zimski uvjeti vožnje.


Podijeli: Facebook Twiter